Chiar dacă nu mai sunt atât de tineri, sunt prompţi în intervenţiile lor, dând dovadă de multă competenţă profesională, dar şi de dragoste pentru meseria pe care o fac.
Gheorghe Costaş s-a născut la 6 aprilie 1951, în comuna Şumal din judeţul Sălaj. A venit în Banat în anul 1967. A lucrat la TCMT, apoi la Confort, ca şi electrician. S-a mutat la Chişoda în anul 1995, împreună cu familia. Gheorghe Costaş este căsătorit şi are patru copii. „Mi se pare o meserie uşoară şi frumoasă, pentru că asta am făcut toată viaţa. Dacă priveşti lucrurile din exterior, nu pare o meserie chiar uşoară, dacă nu o iubeşti sau nu vrei să faci asta. Dar dacă simţi că asta ţi-e menirea, atunci a fi electrician rămâne o ocupaţie deosebită. Aici lucrăm la iluminatul public, schimbăm becuri, lămpi, reţeaua de iluminat sau alte obiective ale Primăriei. Ne ocupăm de tot ce ţine de reţeaua electrică” spune Gheorghe Costaş.
Vasile Drângă s-a născut la 18 mai 1954, la Anina, în Caraş-Severin. A terminat şcoala profesională de electricieni, însă nu a găsit de lucru în oraşul natal, Anina. A fost repartizat la Timişoara în anul 1972. Sa angajat la IRET Timişoara, actualul Enel. Acolo a lucrat până în urmă cu patru ani, când a venit la Primăria Giroc. În Chişoda s-a stabilit după căsătorie, în anul 1982, când s-a însurat cu Floare Dungă, o chişozeancă get-beget. Are şi el patru copii, doi dintre ei locuind la Timişoara, iar alţi doi la Chişoda. Pentru că, prin anii ’70, se cerea şi dublă calificare, Vasile Drângă s-a specializat şi în şoferie. Cum a absolvit o şcoală în acest sens, mai târziu a muncit în paralel şi ca şofer, şi ca electrician. A lucrat pe maşini de intervenţie, auto-scări şi alte utilaje necesare lucrătorilor de la intervenţie.”Meseria de electrician, pentru mine, înseamnă, în primul rând, satisfacţie. Trebuie să ai mereu grijă, pentru că este şi o meserie periculoasă. Suntem chemaţi, la nevoie, să intervenim acolo unde se cere. E o meserie pe care trebuie să o stăpâneşti, pentru că altfel se pot întâmpla şi lucruri mai puţin plăcute. Îmi aduc aminte că la Electrica aveam arondate 69 de comune din judeţ, dar îmi făcea plăcere să merg în fiecare zi la muncă” spune Vasile Drângă.
Sugestii pentru cetateni
Pentru eficientizarea şi micşorarea timpului de intervenţie a electricienilor de întreţinere pentru schimbarea becurilor şi remedierea iluminatului public, cetăţenii localităţilor Giroc şi Chişoda sunt rugaţi ca atunci când sesizează defecţiuni ori nefuncţionarea becurilor de pe stâlpii pentru iluminat, să anunţe telefonic acest lucru la Primăria Comunei Giroc, la numărul 0256-395.648.
Citiți principiile noastre de moderare aici!