De realizarea noului skatepark din Parcul Central se va ocupa aceeaşi firmă din Mehedinţi tocmită să reabiliteze şi Liceul „Nikolaus Lenau”, unde sunt mari probleme la ora actuală. Este vorba de SC Kasdum-GF SRL.
Pista destinată amatorilor de sporturi extreme va fi realizată pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi din Parcul Central. Valoarea contractului este de aproape 477.000 de euro cu TVA inclus.
„Tinerii Timișoarei așteaptă un asemenea parc și l-am promis, dar a fost nevoie de timp până când s-a întocmit studiul de fezabilitate, până s-a făcut proiectul tehnic, până când s-au parcurs etapele de licitare și, iată, am ajuns la încheierea contractului și, acum, la predarea amplasamentului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea lucrărilor este de 1,7 milioane de lei și banii provin de la bugetul local. Suprafața va fi de 1.500 de metri pătrați, pe această platformă de beton. Aceasta nu mai este corespunzătoare și va fi înlocuită, skatepark-ul va cuprinde diverse obiecte din beton prefabricate și racordul între aceste obiecte se va face cu betoane turnate in situ și cu materiale specifice”, a explicat primarul Nicolae Robu, marţi, la predarea amplasamentului.
Reprezentanţii municipalităţii spun că noul skatepark ar urma să găzduiască şi competiţii internaţionale.
„Vreau să precizez că acest parc va fi omologabil pentru competiții internaționale. Am ținut ca ceea ce facem să fie foarte serios, să fie la un nivel la care să fie permis tinerilor Timișoarei să se pregătească și să participe la competiții de cel mai înalt nivel, la competiții internaționale. De ce nu, vom încerca să găzduim astfel de competiții. Eu nu mă pricep la detalii în acest domeniu, vor fi diverse obiecte care permit cultivarea curajului, a simțului răspunderii, în egală măsură, și distracția”, afirmă Robu.
Autorităţile locale au explicat că noul skatepark va avea patru zone, în funcţie de gradul de dificultate.
„Vor fi patru zone, de dificultăți diferite, de la foarte ușor, începători, la destul de greu, greu, să zicem. Proiectul este în regulă și termenul este foarte scurt, de numai trei luni… Sunt componente turnate, aduse gata, doar se montează la fața locului. E cam ca la puzzle”, spun reprezentanţii Direcţiei de Mediu a municipalităţii.
Timişoara nu mai dispune de un spaţiu destinat acestor sporturi din anul 2008.
Citiți principiile noastre de moderare aici!