Verificările în trafic au scos la iveală, din nou, diverse nereguli. Unii dintre şoferii traşi pe dreapta de poliţişti… nu prea aveau se caute la volan, aşa că s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni rutiere.
Vineri, în jurul orei 23:00 de exemplu, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au depistat un tânăr de 26 de ani, din judeţul Caraş-Severin, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe strada Popa Şapcă din Timişoara. După ce au verificat bazele de date, oamenii legii au constatat că bărbatul de la volan nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Tot un cursul zilei de vineri, pe strada Ovidiu Cotruş, poliţiştii au oprit pentru verificări un tânăr care conducea un moped. La control, surpriză, tânărul nu avea permis pentru nicio categorie, iar mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat în circulaţie.
Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 5:30, poliţiştii Biroului Rutier au depistat pe bulevardul Vasile Pârvan un tânăr care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbatul în vârstă de 30 de ani, din Sînmihaiu Român, a fost verificat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur expirat, aşa că a fost condus la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tot sâmbătă dimineaţa şi tot pe bulevardul Pârvan, poliţiştii au tras pe dreapta încă un şofer băut.
„Întrucât şoferul, un bărbat de 38 de ani din Timişoara, emana vapori de alcool , poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,64 mg/l alcool pur expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara, unde a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, au arătat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.
Oamenii legii le reamintesc şoferilor şi ce riscă să păţească dacă se urcă la volan după ce au consumat alcool, pe lângă posibilitatea de a provoca accidente cu urmări grave.
„Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la 1 la 5 ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, avertizează reprezentanţii Poliţiei Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!