Membrii asociaţiei Pet Hope, împreună cu iubitorii de animale din Timişoara, au dorit să organizeze această vizită pentru a confirma sau infirma numeroasele sesizări primite în ultima vreme, care vizau condiţiile precare în care sunt ţinuţi câinii strânşi de pe străzi.
“Ne aflăm astăzi aici pentru că foarte mulţi iubitori de animale ne-au sesizat cu privire la situaţia câinilor din oraş. (…) Din păcate, asociaţiile de protecţie a animalelor din oraş, cât şi autorităţile locale primesc foarte multe sesizări care vizează condiţiile improprii de aici (Danyflor – n.r.) din adăpost. (…) Domnul primar Robu a făcut recent o declaraţie din care rezulta că serviciul de ecarisaj funcţionează respectând toate prevederile legale. De aceea, iubitorii de animale şi reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor care au alte informaţii au dorit să vadă ce se întâmplă aici. Ca atare, am decis să ne adunăm cu toţii şi împreună să vedem ce se întâmplă aici, ca să nu mai existe nelămuriri pe viitor”, a declarat Ruxandra Bizera de la asociaţia Pet Hope, înainte de vizita în adăpostul firmei de exarisaj.
În interiorul adăpostului firmei de ecarisaj condiţiile nu erau ideale, dar nici de groază, deşi se puteau observa intervenţiile de ultim moment. Astfel, podeaua fusese spălată recent, iar bolurile de apă erau nou-nouţe, unele dintre ele având încă eticheta ataşată. Cu toate acestea, în timpul vizitei, mulţi dintre cei prezenţi nu şi-au mai putut stăpâni emoţiile şi au izbucnit în plâns la vederea unor câţei bolnavi sau extrem de slabi. Concluzia celor de la Pet Hope după vizită?
“Probabil că este puţin devreme să ne pronunţăm, având în vedere că a fost o vizită preliminară. Per ansamblu, par că lucrurile se îndreaptă spre bine, faţă de situaţia din trecut. Aceasta va fi una din multele vizite pe care le vom face în perioada următoare, ca atare vom evita prin acest demers ideea că doar astăzi a fost Danyflor aşa şi că Danyflor nu este aşa în fiecare zi, pentru că am auzit şi această variantă. Poate pentru cineva care nu lucrează cu animalele în fiecare zi condiţiile pot părea şocante: mizerie şi un miros cu care cu greu te poţi obişnui”, a afirmat Ruxandra Bizera.
De partea cealaltă, Ionel Puşcaş, administratorul firmei de ecarisaj a afirmat că adăpostul respectă toate condiţiile prevăzute de lege, ba chiar intenţionează să îl extindă cu încă 300 de locuri pentru ca toţi căţeii să aibă spaţiu suficient.
“Condiţiile, spun eu, sunt bune şi respectă legislaţia în domeniu. Oricând, adăpostul nostru este deschis. Între 12 şi 16, orice cetăţean poate să intre să vadă adăpostul. Nu puteam îmbunătăţi condiţiile de la o zi la alta. Noi aducem de pe stradă foarte, foarte mulţi câini bolnavi sau loviţi. Unii sunt într-o stare chiar jalnică. Nu putem să îi eliberăm după sterilizare. Conform legii, lăsarea câinilor liberi se sancţionează şi nu este permisă. Până când o să apară altă lege, toţi câinii de pe domeniul public trebuie strânşi şi aduşi în adăpost”, a spus acesta.
La finalul vizitei, membrii asociaţiei Pet Hope au afirmat că vor continua controalele pentru a vedea că adăpostul şi-a îmbunătăţit cu adevărat condiţiile.
Primăria Timişoara a plătit, în 2012, 800.000 de lei pentru serviciul de ecarisaj al municipiului.
Cateii maidanezi s-au intrecut in giumbuslucuri pentru a fi adoptati
Citiți principiile noastre de moderare aici!