Chiar și la o zi de la deschidere, sâmbătă seara, Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu era „plin ochi” de vizitatori. Nu aveai unde să arunci un… ac, pentru că riscai să cadă pe balonul cu luminițe al vreunui copil ori pe vreo castană coaptă. „Circulatul” efectiv prin târg este anevoios, persoană lângă persoană. Târgul este „cu de toate” și pentru toți. Pe clădirile din jurul pieței sunt proiectați brazi și alte elemente ce fac parte dintr-o atmosferă de basm. Este prezent caruselul, dar și o roată imensă din care, atunci când ajungi în vârf, poți admira toată piața, plină de luminițe. Este și un brad înalt în mijlocul pieței, chiar lângă patinoarul unde nu a înghețat încă apa – lucru dificil dacă ținem cont de faptul că în seara zilei de sâmbătă termometrele arătau 14 grade Celsius.
La căsuțe puteți găsi tot felul de obiecte artizanale, pe lângă „kurtos kalacs”, vin, jucării, cărți pentru copii ori alte asemenea. Prețurile variază: un balon cu luminițe costă 20 de lei, un clopoțel de ceramică pe care copilul are șanse mari să-l scape imediat pe jos costă 12 lei, iar o carte pentru cei mici ajunge la 15 lei. Sunt multe pe care puteți „să dați banii”, un „kurtos kalacs” costă 15 lei și chiar și la localul din colțul pieței cafeaua este 12 lei.
La târg funcționează și un trenuleț, care plimbă copiii prin piață, dar și un carusel, unde sunt mai mulți copii lângă, care așteaptă, decât cei care „se dau” pe „căluți”.
Dacă mergeți la Sibiu să vă înarmați cu răbdare pentru… parcare. Străzile din jurul Pieței Mari sunt pline, iar seara se găsește foarte greu un loc de parcare. Orașul este plin de turiști din toate colțurile țării și de vizitatori străini, iar străzile sale cu piatră cubică sunt prietenoase, dar pline de mașini parcate…
Trimite articolul
XNimic special cu acest targ din Sibiu (fata de TM de ex.). Aceleasi casute ca peste tot. Poate doar dorinta unora de a vedea binele in alta parte si raul intotdeauna la ei acasa.
Promovare agresivă a Sibiului în ultimă perioadă. A trecut Capitală Culturală, se așterne încet-încet anonimatul din nou peste oraș. În 1 oră nici nu ai ce vedea în Sibiu, Bruckental-ul, Podul Minciunilor, Turnul, Orașul de Jos, Piața Mare și aia e toată cultura. Furtună într-un pahar cu apă. Vineeee valul! Timișoara, Sighișoara și Brașovul îl bagă în buzunarul de la sacou ca arhitectură, obiective și patrimoniu.
Nu vedeți ceea ce ar trebui cu adevărat văzut din cauza parului din ochii voștri… Ajunul Crăciunului, cel adevărat, e abia în 24 Decembrie. Voi vă bateți în vorbe deșarte pe niște căsuțe comerciale, care vând tâmpenii de pe la mijlocul lui Noiembrie.
Asta-i stire regionala?De fapt numele tau de familie spune totul mai “jurnalistule”…Macar te-ai deplasat pâna acolo sa faci o fotografie si aia cam slabuta.