La începutul acestui an, locuitorii din zona Lipovei din Timișoara primeau o veste bună. După mai mulți ani în care acest cartier a părut neglijat de autorități, în sfârșit, municipalitatea intenționa să construiască un parc de dimensiuni considerabile, pe un teren viran aflat la intersecția străzilor Silistra și Holdelor. În acest sens, consilierii locali au și alocat 37.000 de lei pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate. Mai mult, în luna martie, municipalitatea a primit cadou de la studenții Facultății de Horticultură un proiect care demonstrează cât de frumos ar putea fi acest parc.
De atunci, însă, și până acum… tăcere. Consilierul local PSD Ramona Olteanu susține studiul de fezabilitate nici nu a fost început, deși mai sunt doar două luni până la finele anului. Problema este că, dacă ne prinde Revelionul, iar studiul nu este finalizat, banii alocați se vor pierde.
Ramona Olteanu a explicat că întârzierea a fost cauzată de faptul că situația terenului pe care ar trebui să fie amenajat viitorul parc este complicată prin faptul că unele parcele nu ar aparține Primăriei Timișoara. În aceste condiții, municipalitatea ar trebui să ceară o dezmembrare a terenului respectiv, iar apoi, în baza CF-ului nou, să dea drumul la studiul de fezabilitate.
Totuși, cine este de vină, în opinia consilierului social-democrat, pentru această întârziere?
„Lipsa de comunicare și colaborare între direcțiile primăriei. Situația terenului este încă incertă. Și e nevoie de o dezmembrare. Cei de la Patrimoniu și Urbanism ar trebui să se pună de acord cine ce trebuie să facă. Însă urbanismul și patrimoniul își aruncă pisica de la unul la altul”, susține Ramona Olteanu.
Contactat de Tion.ro, viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu a afirmat că problema este mult mai complicată decât pare la prima vedere, însă s-a arătat încrezător că aceasta va fi rezolvată în perioada imediat următoare, iar municipalitatea va putea comanda anul acesta studiul de fezabilitate. În aceste condiții, în opinia viceprimarului Timișoarei, anul viitor lucrările de amenajare a noului parc vor putea să înceapă.
„Problema patrimonială e sensibil mai complicată, din câte știu eu. Banii (pentru elaborarea studiului de fezabilitate – n.r.) sunt încă prevăzuți în buget și vor fi alocați îndată ce problema patrimonială e rezolvată. Cu siguranță anul viitor vor începe lucrările”, a spus Diaconu.
Articole pe aceeași temă:
Un prim proiect pentru noul parc din cartierul Lipovei – obiectiv promis, dar nu si bugetat
Ce parcuri noi apar ori se refac in Timisoara – prioritatile anului 2015
Citiți principiile noastre de moderare aici!