Anul acesta însă, din cauza reducerilor de personal, Poliţia Locală Timişoara nu va mai trimite patrule care să îi însoţească pe lucrătorii Retim care curăţă arterele de circulaţie, ceea ce înseamnă că există mari şanse ca nicio maşină parcată pe marginea străzilor incluse în acest program să nu fie ridicată.
„Anul trecut echipajele Poliţiei Locale i-au însoţit pe lucrătorii Retim şi au sesizat Poliţia Rutieră când au fost depistate astfel de cazuri, poliţiştii rutierişti fiind singurii care pot dispune ridicarea maşinilor aflate pe carosabil. anul acesta, din cauza lipsei de efectiv, poliţiştii locali nu vor mai însoţi echipajele Retim”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Nicoleta Popa.
În aceste condiţii, luni dimineaţa, când a început programul de spălare a străzilor din Timişoara, lucrătorii Retim se descurcau cum puteau. Acolo unde întâlneau maşini parcate pe marginea străzilor, încercau să spele pe sub şi pe lângă ele, recunoscând că, în aceste condiţii, curăţenia va fi de mântuială.
La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş afirmă că acolo unde vor depista încălcări ale legii, inclusiv privind parcarea alternativă, poliţiştii de la Rutieră vor aplica legea, însă, până acum nu au fost sesizaţi şi nici nu au dispus ridicarea vreunei maşini.
Între timp, Timişoara se află în topul oraşelor din România sufocate de praf, Comisia Europeană ameninţând România cu amenzi de sute de mii de euro pe zi pentru depăşirile repetate ale normelor de poluare.
B.A.M.
Incepe programul de spalare a strazilor, atentie unde parcati masina in Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!