Oamenii legii susțin că Giatras ar fi coordonat mai mulți medici care prelevau ovule, în schimbul a trei sute de euro, de la tinere studente. Materialul genetic era mai apoi inseminat artificial unor femei care nu puteau avea copii și proveneau din familii înstărite, în special din străinătate. Viitoarele mame plăteau 4.000 de euro pentru intervenții.
Polițiștii au șase mandate de aducere pe numele lui Konstantinos Giatras și al altor cinci persoane implicate în dosar. Polițiștii spun că sunt efectuate verificări și în cazul mai multor mame purtător care au consimțit legal să fie inseminate artificial cu ovule deja fecundate.
UPDATE: Poliţiştii au identificat 3 donatoare de ovule, dar numărul acestora este mult mai mare, spun ei.
Potrivit anchetatorilor, prelevările se făceau în weekend, atunci când doctorul Giatras era în Timişoara şi în spital nu erau atâţia ochi indiscreţi. Procedura de prelevare de ovule este una de durată, pentru că atât donatoarea cât şi cea care primea ovulele trebuia suspuse unui tratament îndelungat cu hormoni.
Femeile care donau ovule erau persoane care aveau nevoie de bani, tinere, studente şi, în unele cazuri susţin procurorii DIICOT, chiar şi femei de etnie romă.
UPDATE 2: Doi medici ai Spitalului Athena au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost duşi în arestul IPJ Timiş.
Şeful departamentului de Fertilizare in vitro, Konstantinos Giatras, şi un medic biolog au fost reţinuţi după ore de audieri la sediul DIICOT Timişoara. Cei doi au fost duşi, joi spre vineri noaptea, în arestul IPJ Timiş. Celelalte 4 persoane interogate de poliţişti vor fi cercetate în stare de libertate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!