„Incidența prematurilor este în creștere. Trebuie să ventilăm aproximativ 100 -120 de nou născuți anual, față de 5 – 60 câți avea acum câțiva ani. Avem doar două ventilatoare și nu putem să facem față. Un nou venit pe lume poate avea nevoie de aparat și câteva săptămâni și dacă apare un alt caz, atunci apelăm la prieteni, la alte clinici care aua ventilatoare”, a declarat prof. dr. Constantin Ilie, șeful clinicii de neonatologie.
Pentru ca micuții să aibă o șansă la viață, medicii au nevoie de aparatură performantă. Acum ei cer ajutorul timișorenilor pentru a le acorda această șansă copiilor. Astfel orice donație este binevenită.
„Am intrat în secția de terapie, nu erau ventilatoare, erau în schimb copii. Când vezi un copil de o palmă legat la un tub, este imposibil să nu te emoționezi. Sunt aici medici care au grijă de trei copii, se scoală noaptea să pompeze oxigen pe ture”, spune Corina Gluhovsci, unul dintre promotorii campaniei.
Anul trecut, la Maternitatea Bega s-au născut 174 de copii prematuri. Dintre aceștia, 120 au avut nevoie de intervenții speciale, constând în ventilație și tratament special. Medicii au reușit să salveze un copilaș de doar 600 de grame, considerat fără șanse de supraviețuire în străinătate. Munca și devotamentul medicilor însă nu pot compensa lipsa aparatelor performante.
„Vrem să dăm șansă copiilor nou născuți, șansa pe care le-o oferă știința în întreaga lume. Aici a început istoria Spitalului Județean, cu clinica de ginecologie din 1974”, a declarat Ciprian Bogdan, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Donații se pot face în contul: IBAN: RO06BRDE360SV48889563600.
Citiți principiile noastre de moderare aici!