Protestul a fost organizat de Grupul Clienţilor cu Credite în CHF, inițiat pe rețeaua de socializare Facebook, care are aproximativ 16.000 de membri. La mitingul din București au participat oameni din Bacău, Brăila, Constanţa, Cluj, Sfântu Gheorghe, Harghita, Tulcea, Baia Mare, Slatina, Piteşti, Timişoara, Oradea, Iaşi, Turda sau Galaţi.
Aceștia au venit cu pancarte pe care se putea citi „BNR+Bănci+Clienţi=Vinovaţi! De ce doar noi suntem penalizaţi?”, „Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat!”, „Vreau rata să îmi plătesc, Copilul din ce-l hrănesc?”, „Je Swiss dator vândut!”, „Eram educat, dar dezinformat. Banca m-a înşelat!” sau „Voi aveţi puterea, noi avem durerea!”.
„Aşteptăm să ni se alăture cât mai multe persoane din Bucureşti şi din ţară, până la ora 16:00. Acest miting este prima acţiune pe care o organizăm pentru a susţine demersul nostru legislativ, respectiv solicitarea depusă la Guvern, Camera Deputaţilor şi Parlament. Vor urma şi altele, nu ne oprim aici, vom pune în continuare presiune şi vom boicota sediile băncilor. Băncile nu au dorit până acum să stea de vorbă cu noi ca grup, cu atât mai puţin individual”, a declarat, pentru Mediafax, Andreea Cristoforidis, unul dintre reprezentanţii grupului şi organizator al mitingului.
Protestatarii spun că băncile de la care au luat credite nu fost dispuşi niciodată la negocierea contractului de credit, fiind nevoiţi să accepte forma contractului aşa cum a fost înaintată de bancă pentru a putea accesa un împrumut pentru casă.
Marți, grupul a depus o cerere la Guvern, Camera Deputaţilor şi Senat, prin care propune spre dezbatere şi adoptare în regim de urgenţă, de maxim două săptămâni, un text de iniţiativă legislativă care să soluţioneze situaţia „gravă” în care să regăseşte o mare parte a clienţilor care au contractat credite în monede străine (franci elveţieni, euro sau dolari).
Articole pe aceeași temă:
Clientii cu credite in franci elvetieni se organizeaza pe Facebook
Citiți principiile noastre de moderare aici!