Recent, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, afirma că imobilul în care funcţionează Spitalul Militar aparţine Primăriei Timişoara şi că întenţionează să mute mai multe clinici şi secţii în acest loc. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, nu a clarificat subiectul, însă a dat de înţeles că spaţiul în care funcţionează Spitalul Militar aparţine Armatei şi nu autorităţii locale.
„Eu sunt o persoană a dialogului şi domnul primar este. Noi am dorit să analizăm mai multe locaţii din municipiu care sunt ale MApN şi dacă noi considerăm că anumite locaţii, anumite terenuri – pentru că avem şi foarte multe terenuri – nu mai sunt necesare armatei, să le transmitem către administraţiile locale pentru a le folosi în obiectivele de dezvoltare economică, socială şi administrativă pe care le are fiecare localitate. Eu voi analiza, de aceea sunt cu domnul primar aici, dacă există posibilităţi de a disponibiliza un spaţiu în locaţiile pe care MApN le are în municipiul Timişoara. Vom fi deschişi şi vom face acest lucru. De altfel, sunt câteva locaţii care au fost deja transferate de la MApN către municipalitate şi chiar către Consiliul Judeţean Timiş. Şi clădiri şi terenuri”, a declarat Duşa după ce a fost întrebat dacă spitalul aparţine MApN sau Primăriei Timişoara.
La insistenţele jurnaliştilor, ministrul Apărării a spus că nu el este în măsură să răspundă la această întrebare.
„Cei care sunt abilitaţi de lege să clarifice problemele legate de proprietate, o vor face. Nu vreau să intru în această discuţie, în această clădire. Probabil la Prefectură, la consiliul judeţean sau la primărie vom face alte comentarii”, a mai spus Duşa.
El a făcut o referire vagă la şapte locaţii – terenuri şi clădiri – care aparţin acum Armatei şi care ar urma să fie transferate autorităţilor locale.
„Împreună cu domnul primar, care este un primar nou în municipiul Timişoara şi este un primar al USL-ului am discutat şi toate locaţiile din sistemul militar de care noi nu mai avem nevoie le vom ceda administraţiei locale să îşi realizeze obiectivele pe care le are de realizat. E vorba despre vreo şapte poziţii, de locaţii, în acest judeţ care pot fi disponibilzate. Sunt şi poligoane care unele nu le mai folosim”, a declarat ministrul Apărării.
Nici primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu a fost mai exact în explicaţii.
„Când le vom avea, vă vom spune. Aveţi răbdare că le veţi afla la momentul potrivit. Analizăm mai multe soluţii şi vom găsi cea mai bună soluţie. Spitalul aparţine României. Şi primăria şi ministerul şi statul român înseamnă România. Când vom avea o hotărâre luate vă vom ruga chiar să îi informaţi pe cetăţeni”, a declarat Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!