Conducerea primăriei negociază încă din 2014 cu oficialii Universității de Vest pentru un schimb de proprietăți în zona centrală. Municipalitatea vrea fosta popotă militară din zona Oituz-Popa Șapcă, iar oficialii universității și-ar dori clădirea Primăriei Vechi.
Negocierile s-au oprit între timp, dintr-un motiv destul de stupid: Primăria Timișoara nu are un contract cu o firmă de evaluatori. Deși licitația ar fi trebuit organizată încă de anul trecut, abia acum este gata caietul de sarcini.
„Totul s-a împotmolit în evaluare. Din păcate, nu s-a pregătit licitația pentru a contracta o nouă firmă specializată în evaluări, acreditată de ANEVAR. Stăm de o groază de vreme din acest motiv. Nu numai cu această lucrare. Eu sunt foarte supărat, pentru că, după părerea mea, s-ar fi putut face, în 2015, neavând contract cu nimeni, o atribuire directă punctuală. Ar fi fost perfect legal, dar nu s-a făcut lucrul acesta. Când m-am interesat care e stadiul licitației, am aflat că abia acum se lucrează la caietul de sarcini. Am fost înștiințat recent că s-a finalizat caietul de sarcini. Direcția Economică, în frunte cu doamna Smaranda Haracicu, are o mare vină că nu s-a făcut la timp acest caiet de sarcini”, a explicat, pentru Tion.ro, Nicolae Robu.
Totuși, mai mulți angajați din primărie au făcut cursuri de evaluator pe banii municipalității, dar până acum nu le-au folosit la nimic diplomele. Edilul-șef este decis să-i pună la treabă, cu toate că nu au autorizare ANEVAR – Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați.
„Primăria Timișoara are un număr de angajați care au făcut cursuri de evaluator pe banii primăriei. Eu le-am pregătit dispoziții ale primarului cu ordin de a face evaluări. Nu am dat bani degeaba să-i școlarizăm și ei să nu facă nimic. Nu au acreditare ANEVAR, dar sunt angajați ai primăriei, au făcut școlarizare de evaluator pe banii primăriei, prin urmare, trebuie să fie loiali instituției și să facă evaluările respective. Îi putem folosi pe ei, pentru că oricum la evaluare se dă un preț de referință și cu acel preț se intră în comisia de negociere cu terții. Niciodată nu poți să impui prețul tău partenerului și nici partenerul nu poate impune prețul lui. Se fac negocieri, dar trebuie să ai o cunoaștere a situației reale. Or, cunoașterea situației reale de către membrii comisiei nu este posibilă dacă nu există un raport de evaluare făcut de specialiști. Voi cere acestor angajați ai primăriei să facă evaluarea acestor proprietăți care ar urma să facă obiectul schimbului”, a mai spus primarul pentru Tion.ro.
De discuțiile cu reprezentanții UVT se ocupă city-managerul Sorin Drăgoi. Primarul Nicolae Robu a anunțat că în locul fostei popote militare s-ar potrivi o parcare supraterană pe 10 niveluri și cu peste 1.000 de locuri. Dacă negocierile vor ajunge la final, va trebui întocmită documentația, care să fie aprobată de consiliul local, iar abia apoi se va putea face licitația pentru execuția parcării. Asta depinde însă de cât de repede va încheia primăria contract cu o firmă de evaluare, care va fi necesară oricum pentru semnarea contractului cu UVT.
La sfârșitul lunii ianuarie, edilul-șef ne declara că anul acesta șoferii vor putea parca în parcarea supraetajată promisă în zona Oituz-Popa Șapcă și că se are în vedere și amenajarea unei parcări subterane în… Parcul Rozelor.
Alte articole pe aceeași temă:
Primaria Timisoara, dispusa sa dea Primaria Veche pentru o parcare la Punctele Cardinale
Marile parcari promise de primarie in centrul Timisoarei – din 2016 incolo. Niciun proiect aprobat!
Citiți principiile noastre de moderare aici!