Consilierii locali timişoreni au adoptat recent o hotărâre privind refuncţionalizarea clădirii de pe strada Mărăşeşti nr. 5, actuala Clinică de Dermatovenerologie a Spitalului Municipal.
Se face referire la schimbarea destinaţiei din aceea de spital „în clădire cu funcţiunea de spaţiu multicultural”. Vorbim despre un imobil de 4.300 de metri pătraţi.
„Destinaţia iniţială a imobilului a fost de spital municipal, primul din România, cu 24 de ani înaintea Vienei şi cu 34 de ani înaintea Budapestei, în prezent imobilul adăpostind tot o instituţie spitalicească, respectiv secţiile de Radioterapie şi Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Conform Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii, se propune reabilitarea imobilului având ca scop protejarea valorii de patrimoniu, modificarea functionalităţii clădirii din spital de dermatologie în clădire cu spaţii pentru activităţi culturale şi introducerea clădirii în circuitul funcţional public al zonei Cetatea Timişoara. Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local si surse atrase”, explică reprezentanţii primăriei.
Aleşii şi-au dat practic acordul pentru realizatea investiţiei şi urmează acum elaborarea proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie, după care lucrarea va fi scoasă la licitaţie. Este estimată la aproape 27,4 milioane de lei (cu TVA), ceea ce înseamnă aproximativ 6,2 milioane de euro.
Lucrările ar urma să fie realizate în decurs de 2 ani.
În clădirea de pe strada Mărăşeşti ar urma să fie spaţii pentru birouri (273,78 mp), săli de clasă (485,44 mp), o sală de conferinţă (141,55 mp) şi spaţii muzeale (2.251 mp), potrivit documentaţiilor aprobate în consiliul local. Despre ce spaţii muzeale vorbim? Se doreşte un muzeu care să prezinte vizitatorilor istoria Cetăţii Timişoara.
„În clădirea de pe strada Mărăşeşti vom avea Institutul Francez, Centrul Cultural German şi Muzeul Cetăţii Timişoara. S-a renunţat la ideea de a grupa toate consulatele acolo”, spune city-managerul Sorin Drăgoi.
Autorităţile au decis să mute Clinica de Dermatologie într-un fost cămin din Complexul Studenţesc, de pe strada Daliei, o altă clădire care a avut nevoie de reabilitare pentru a putea găzdui un spital, spaţii medicale – circa 2 milioane de euro.
Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în iunie, prin august oficialii municipalităţii anunţau că ne apropiem de inaugurare, dar inaugurarea întârzie în continuare.
Alte articole pe aceeași temă:
Este oficial: Primaria Timisoara muta Clinica de Dermato-Venerologie in Complexul Studentesc
Alesii au votat: Clinica de Dermato-Venerologie se muta in Complexul Studentesc!
Noul sediu al Clinicii de Dermatologie din Complexul Studentesc, aproape de finalizare
Citiți principiile noastre de moderare aici!