Practic, vor fi angajaţi actori care vor locui în aceste case pe timpul programului de vizitare al muzeului. Apoi vor merge la casele lor, cu toate utilităţile unor locuinţe moderne.
„Muzeul Viu este 60 la sută deja finalizat. Anul viitor, în primăvară, se va face selecţia acelor oameni care vor juca un rol, vor fi angajaţi, actori, pentru că este greu să locuieşti într-o casă, ca în 1900, fără curent şi cu toaleta în curte. Se va face o comisie care va selecta oamenii, ei vor fi şi plătiţi. Cu siguranţă casele se vor finaliza din decembrie, iar din primăvară vizitatorii vor putea vedea şi acest muzeu viu”, a spus Claudiu Ilaş, fostul director al Muzeului Satului Bănăţean, pentru că de luni este managerul Muzeului Banatului. În locul său, la cârma Muzeului Satului vine Dan Radosav, fostul director al Muzeului Banatului.
Fiecare gospodărie dintre cele patru va avea un anumit specific meşteşugăresc: olărit, fierărie, ţesătorie şi agricultură. Cele patru case tradiţionale vor fi locuite de familii, care vor primi turişti în vizită. Le vor arăta exact cum s-a trăit în satul bănăţean din secolul al XIX-lea, fără telefon mobil, fără calculator, fără electricitate, cu fier de călcat pe cărbune.
Articole pe aceeași temă:
S-a facut rocada: Radosav – director la Muzeul Satului, Ilas – director la Muzeul Banatului
Citiți principiile noastre de moderare aici!