Dacă în anul 2015 au amendat 30 de timișoreni ce locuiesc în clădiri monumente istorice, în acest an, polițiștii locali doar i-au atenționat pe oameni că ar trebui să se îngrijească de imobilele istorice. Aceasta în condițiile în care Timișoara are cel mai mare patrimoniu de clădiri istorice din România, peste 11.000 de imobile, dar multe sunt extrem de degradate. Doar norocul a făcut până acum ca atunci când pică bucăți de tencuială de pe diverse clădiri să nu treacă nimeni prin zonă. Și se întâmplă des, atât în zona centrală, cât și în alte cartiere.
„În cursul anului 2016 au fost aplicate 158 de notificări, dintre care 23 de notificări proprietarilor de imobile din zona centrală a municipiului, fiind notificate cu această ocazie 12 asociații de proprietari și 146 de apartamente individuale, în vederea realizării demersurilor necesare emiterii în regim de urgență a autorizației de construire și demararea lucrărilor pentru remedierea stării de neîntreținere, astfel încât să fie pusă în siguranță întreaga clădire”, ne-au spus reprezentanții Poliției Locale.
Anul trecut au fost amendați doar… 30 de proprietari. Potrivit oamenilor legii, în cursul anului 2015 au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale proprietarilor de imobile clasate ca monumente istorice, pentru încălcarea prevederilor art. 55 din Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Polițiștii locali au adunat la bugetul local, din amenzi, 192.000 de lei.
Articole pe aceeași temă:
Primaria Timisoara renoveaza fatada unei cladiri istorice din Fabric. Suma necesara: 100.000 de euro
Bani europeni pentru reabilitarea cladirilor istorice din Timisoara
Milioane de euro nefolosite la Timisoara, primaria nu poate renova cladirile istorice
Pietele de poveste ale Timisoarei. Centrul istoric, unic in Romania
Citiți principiile noastre de moderare aici!