Studenții mediciniști organizează cursuri cu elevii și le arată totul pentru ca aceștia să poată interveni atunci când un om este în pericol. Cursurile sunt gratuite. Viitorii medici au fost în câteva școli din Timișoara și merg mai departe, în alte unități de învățământ. Au la ei cunoștințele necesare, au investit și în instrumentele de care au nevoie pentru a-i învăța pe adolescenți cum să salveze vieți, de la manechinul pe care se fac exercițiile până la bandaje și alte materiale. Cursurile sunt predate de voluntarii organizației European Medical Students’ Association Timișoara (EMSA-Tm).
Două noi cursuri vor fi ținute pentru elevi de către studenți – joi la Liceul Pedagogic și vineri la J.L. Calderon. Nu mai puțin de 35 de copii de la fiecare din aceste școli vor beneficia de aceste cursuri. Un număr de 250 de copii au beneficiat de cursul studenților în acest an.
„Elevii sunt extrem de interesați. Nu aș putea să spun că toți, dar cei care au venit la cursuri au fost interesați și au fost numai ochi și urechi la noi. Sunt și focusați pe ce le spui. Nu e ca un curs clasic de școală. Aici ți se dă setul de informații și imediat le pui în practică”, spune inițiatorul acestui proiect Luncă Raichici Daniel.
Până acum, cinci licee din Timișoara au beneficiat de acest curs: Colegiul Național „C.D.Loga”, Colegiul Național Bănățean, Colegiul Pedagogic “Carmen Silva”, Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” și o organizație studențească: Liga AC- studenți de la Politehnică.
Dacă directorii sau profesorii din școli doresc acest curs pentru elevii lor, îi pot contacta pe tinerii studenți. Îi puteți scrie lui Luncă Raichici Daniel, coordonatorul proiectului „Primul ajutor în școli” pe luncaraichici.daniel@gmail.com.
Aspectul logistic al proiectului a fost acoperit în totalitate de Rotary Club Timișoara Cosmopolitan.
Pentru mai multe informații puteți consulta pagina de Facebook a proiectului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!