De ani buni, reprezentanții Primăriei Timișoara le promit șoferilor că vor ajunge mai ușor din Moșnița în oraș și invers, după ce vor amenaja un drum nou care să lege Timișoara de așa-numitul Drumul Boilor. Este vorba de o șosea de nici un kilometru și jumătate, pentru care există deja un studiu de fezabilitate, dar oficialii instituției de pe C.D. Loga nu s-au înțeles însă cu cei ce au terenuri fix în calea noului drum. Până acum, când primarul Nicolae Robu spune că în sfârșit municipalitatea a primit, prin donație, absolut toate terenurile private din calea viitoarei șosele.
„S-a încheiat operația de donare a terenurilor de pe traseul Drumul Boilor. În sfârșit intrăm pe linie dreaptă. Ce urmează este să se facă este dezmembrarea părții care a fost donată și va fi suport pentru noul drum și vecinătățile sale firești și apoi vom trece cât se poate de repede la execuție. Din păcate, nu văd șanse să fie dat în funcțiune acest drum mai devreme de toamna anului viitor, 2019. Ne ia partea de proceduri foarte mult timp, pentru că execuția efectivă nu o să ia prea mult. Va fi un drum extrem de util”, a explicat primarul Nicolae Robu.
Edilul-șef spune că nu crede că ar putea începe nici măcar în toamna acesta șantierul.
Consilierii locali au aprobat traseul pentru legătura Timișoarei cu Drumul Boilor în iunie 2015. Șoseaua ar urma să plece din intersecția Căii Moșniței din Timișoara cu strada Albăstrelelor și să dea direct în DC149, cunoscut ca și Drumul Boilor. Studiul de fezabilitate a fost aprobat și el tot în 2015, dată la care s-a vorbit și despre donațiile ce urmau făcute de proprietari. În cele din urmă, în vara anului 2017, primarul Nicolae Robu anunța că mai sunt discuții cu un singur proprietar, care nu ar fi înțeles cât de necesară este noua șosea și nu a fost de acord să doneze bucata de teren ce stă în drumul excavatoarelor. În ianuarie 2018 s-a descoperit că, de fapt, mai sunt discuții cu patru proprietari de terenuri. Iată că acum s-au făcut toate donațiile.
Studiul de fezabilitate pentru noua șosea a fost întocmit de SC Drum Proiectconsult SRL, care a estimat că ar fi nevoie de 19,4 milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru investiție. Vorbim de un drum făcut de la zero, de aproape 1,5 kilometri lungime. Pe noua șosea ar trebui să se circule deja în opt luni de la începerea șantierului, care va fi deschis de îndată ce primăria finalizează licitația pentru execuție, neîncepută încă, și semnează contractul cu firma constructoare.
În bugetul Timișoarei pe 2018 au fost puși deoparte 500.000 de lei pentru construcția drumului de legătură între Calea Timișoarei și Drumul Boilor DC 149.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1969198″]
[related-post post_id=”1859147″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!