„Mă uitam la ştiri, cu fiul meu de 19 ani. Chiar în noaptea aceea fiul meu era în club. Eu pot să ajut, pot să merg să ajut ca şi voluntar, eu asta simt ca şi voluntar. Aici am 1.100 de lei salariu. Fetele acelea, asistentele, sunt foarte traumatizate, tot personalul de acolo, şi cred că le-ar fi binevenit un asemenea ajutor”, a spus Daniela Ciurea, asistentă la Clinica de Chirurgie Vasculară al Spitalului Judeţean Timişoara.
Asistenta spune că îşi poate opri la Timişoara activitatea, pentru ceva timp, o lună-două, cât este nevoie, pentru a-şi ajuta colegii care fac totul pentru a salva tinerii din Bucureşti.
„Este lăudabil, o iniţiativă extraordinară, un caracter extraordinar, o dorinţă de a ajuta pe cineva. Ca şi în orice altă împrejurare, din păcate tragică, oamenii ştiu să sară unul în ajutorul celuilalt. Ce s-a întâmplat vineri la Bucureşti s-a dovedit de o unitate şi solidaritate extraordinară, cum au venit asistentele, studenţii, rezidenţii de acasă, şi-au dat seama că importanţa lor este uriaşă. Din păcate ştim să ne apropiem numai când se întâmplă ceva negativ”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.
Clubul din Capitală a fost cuprins, vineri seara, de flăcări, iar în urma catastrofei au murit 32 de tineri și au fost răniți alți 200. Dintre aceștia, câteva zeci sunt în stare critică.
Articole pe aceeași temă:
Tragedia din Colectiv: cei trei patroni ai clubului, retinuti. Noul bilant al mortilor
Citiți principiile noastre de moderare aici!