Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT) este membră cu drepturi depline a Uniunii Române de Transport Public. Timişoara a aderat recent la Uniunea Internaţională a Transportatorilor Publici, fiind adoptată şi o hotărâre de consiliu local în acest sens, pentru că asta presupune achitarea unei taxe de aproximativ 1.800 de euro pentru anul 2015.
Cum a fost motivată necesitatea de a adera la această uniune internaţională?
„UITP a transmis o adresă (…) prin care invită Municipiul Timişoara să devină membru activ. Prin aceeaşi adresă, UITP, precizează că urmărește cu mare interes dezvoltarea transportului public din Timișoara, unde municipalitatea este o componentă cheie în organizarea mobilităţii urbane și suburbane. Modernizarea parcului de tramvaie și autobuze, investiţiile în mobilitatea ecologică prin autobuzele electrice, extinderea liniilor de troleibuz și a pistelor de biciclete, soluţia de transport intermodal bine dezvoltată sau conceptul „Timişoara Verde” sunt bune exemple ale un sistem public de transport calitativ și modern (…) Având în vedere recentele discuţii despre introducerea transportului public gratuit în oraș, UITP este foarte interesată să sprijine consiliul în analizarea, evaluarea și consilierea cu privire la deciziile optime privind schemele de finanţare și strategiile de taxare în contextul mobilităţii urbane din Timișoara”, spuneau reprezentanţii primăriei la vremea adoptării hotărârii de consiliu, în primăvară.
Delegaţia timişoreană va participa la evenimentul de la Milano, Italia, pentru a afla noutăţi în domeniul transportului public.
„Obiectivele delegaţiei care va participa la evenimentul organizat la Milano de către Uniunea Internaţională a Transportatorilor Publici sunt următoarele: noutăţi în ceea ce priveşte producerea mijloacelor de transport în comun de tip intermodal şi ecologic, vizionarea soluţiilor de realizare a infrastructurii de transport, respectiv tehnologii de ultimă oră pentru realizarea de linie cale şi logistici necesare pentru informarea călătorilor din staţii sau alte puncte, participarea la proiecte de finanţare a transportului public local în concordanţă cu bugetul european prevăzut pentru perioada 2015-2020, vizionarea de soluţii tehnologice cu privire la activităţile conexe ale transportului public şi ale celor legate de siguranţa şi confortul călătorilor în mijloacele de transport în comun”, anunță reprezentanţii RATT.
Congresul Uniunii Internaţionale a Transportatorilor Publici are loc o dată la 2 ani şi este organizat în oraşe care se mândresc cu un sistem de transport public inteligent.
Citiți principiile noastre de moderare aici!