Expoziția „Our Body: Universul interior” va debuta oficial vineri, 5 februarie, la Muzeul Banatului Timișoara. Aici vor fi aduse peste 200 de exponate – corpuri umane și organe reale.
„Exponatele noastre vor putea să educe milioane de persoane. Veți putea să vedeți corpuri umane reale și peste 200 de organe. Sunt organe conservate foarte bine. Unele dintre ele sunt organe cu diferite boli, precum cancer, atac cerebral, rinichi cu pietre și altele. Cel mai mult la această expoziție îmi place că le explică vizitatorilor cum să aibă grijă de corpul lor. Dacă am avea grijă de noi și de corpul nostru, am putea dansa până la 90 de ani. Când vezi cu adevărat ce face fumatul, cu siguranță nu mai vrei să pui mâna pe țigară. Este într-adevăr vorba despre o expoziție educațională”, a declarat Heidi Pinchal, purtătorul de cuvânt al expoziției „Our Body”.
La conferința de presă de joi, 4 februarie, au participat și câțiva reprezentanți ai Societății Timișoara, organizație care a cerut interzicerea expoziției în Timișoara. Unul dintre motivele invocate se referă la proveniența cadavrelor și a organelor.
„Corpurile umane pe care le vedeți sunt împrumutate companiei noastre, în scop educațional. După încheierea expoziției noastre ele vor fi duse înapoi, în Hong Kong unde vor face parte dintr-o expoziție naturală. Avem certitudinea că oamenii ale căror corpuri au fost expuse au murit din cauze naturale. Înțelegem pe deplin îngrijorările dumneavoastră, dar vă putem spune că aceste îngrijorări nu sunt valide pentru expoziția noastră. Există alte proiecte asemănătoare unde se aplică astfel de întrebări. Mai mult, noi am adus un doctor specialist în medicină legală, care a examinat toate aceste corpuri și ne-a asigurat că toate au murit din cauze naturale. De asemenea, avem documente care atestă toate aceste lucruri, dar nu avem voie să le facem publice. Ne este interzis să dăm informații despre aceste persoane, care a fost vârsta lor, care le este numele și așa mai departe. Vă asigur că tot ceea ce facem este pentru educație și este de datoria noastră să facilităm acces la educație”, a mai spus Pinchal.
Pentru cei care vor să viziteze expoziția, aceasta va rămâne deschisă până în luna aprilie, la Muzeul Banatului, în Bastionul Theresia. Aici vor fi prezenți și ghizi care vor putea oferi informații în funcție de grupul de persoane cărora li se adresează, respectiv adulți, studenți sau copii.
Mai multe informații despre expoziție, cât și prețul biletelor, pot fi găsite aici.
Articole pe aceeași temă:
Controversele Our Body au ajuns la Timisoara! Se cere interzicerea expozitiei cu cadavre reale
Citiți principiile noastre de moderare aici!