Se discută de cel puțin trei ani despre modernizarea Parcului Civic de pe Bd. I.C. Brătianu, cunoscut ca și Parcul Cetății, acum cel mai degradat din zona centrală a orașului. Consilierii locali au aprobat încă din toamna anului 2016 Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție.
Reprezentanții primăriei au reușit în cele din urmă să lanseze și licitația pentru desemnarea unei firme care să modernizeze Parcul Civic. Potrivit anunțului de participare publicat de la finele anului trecut pe SEAP (n.r. Sistemul Electronic de Achiziții Publice), lucrările sunt estimate la aproape 7,2 milioane de lei cu tot cu TVA, puțin peste 1,5 milioane de euro.
„Modernizarea constă în refacerea aleilor, extragerea arborilor îmbătrâniți, depreciați din punct de vedere estetic și al sănătății, amenajarea unui sistem de irigare computerizat, repararea și suplimentarea cu mobilier urban. Executantul va respecta prevederile tehnice din proiectul tehnic întocmit de Green City Andliv SRL”, se arată în anunț.
Suprafața totală propusă pentru amenajare este de 67.676 metri pătrați, din care aproape 22.000 de mp de alei. Potrivit D.A.L.I., vor fi alei dalate, alei asfaltate, alei cu pavele tip frunză, alei și piațetă, pavate cu lespezi de piatră. De asemenea, va fi pus la punct și iluminatul public, urmând să fie montați în parc 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, să fie puse patru pergole, 115 bănci din lemn, 5 bănci din piatră, două bănci circulare, două rastele de biciclete.
Vor fi plantați 964 de arbuști, 3.762 de trandafiri, dar se va pune și gard viu, precum și gazon proaspăt. Totodată, va fi amenajată și o fântână decorativă, potrivit documentației.
Ofertele pot fi depuse până în 31 ianuarie, ora 15. Va câștiga societatea care va oferi prețul cel mai scăzut, contractul urmând să aibă o valabilitate de șase luni. Banii vor fi luați din bugetul local.
Parcul Civic are o istorie foarte scurtă, iar reabilitarea lui va marca refacerea completă a spațiilor verzi din zona centrală a Timișoarei. Aproape întreaga suprafață a acestuia a fost incinta uneia dintre cele mai mari cazărmi militare din Europa, situată în vecinătatea cetății Timișoarei, care a fost menținută până după Al Doilea Război Mondial. Dezafectarea acesteia a început prin 1956, pentru multă vreme parcul de astăzi fiind doar… un câmp de moloz.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2172352″]
[related-post post_id=”2081002″]
[related-post post_id=”1695005″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!