Cele peste 50 de grătare de la receptorii pluviali au fost furate de pe străzile Calea Stan Vidrighin, Divizia 9 Cavalerie, Olanda, Carol Davilla, Ion Ionescu de la Brad, Crişan şi Ion Roată din Timişoara, au sesizat echipele de intervenţie ale Aquatim.
Reprezentanţii societăţii atrag atenţia că lipsa acestor capace de canal şi grătare de la receptorii pluviali pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale şi poate duce la accidente.
„Având în vedere amploarea fenomenului şi gravitatea situaţiei, atenţionăm şi în acelaşi timp facem un apel către instituţiile abilitate: poliţie, centre de colectare etc pentru întreprinderea unor acţiuni de stopare a furtului (…) Orice iniţiativă este binevenită deoarece, în medie, ne confruntăm anual cu dispariţia a peste 200 capace de pe căminele de apă şi canal şi un număr dublu de grătare de receptori de ape pluviale. Zilnic înlocuim în medie 3 capace şi grătare atât la sesizarea cetăţenilor cât şi din informaţiile operatorilor noştri de pe teren”, spune directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.
În ceea ce priveşte prejudiciile cauzate de hoţi, acestea se ridică la peste 80.000 de lei anual.
Cei de la Aquatim s-au gândit să sudeze capacele din zonele vizate de hoţi, însă măsura s-a dovedit a fi ineficientă deoarece capacele continuă să dispară.
Întâmplator sau nu, străzile de pe care dispar cu predilecţie capacele sunt situate în zonele unde există centre de colectare. „Se pare însă că hoţii, înainte de a le livra centrelor de colectare, le sparg şi le amestecă cu alte materiale feroase, iar identificarea lor este mai anevoioasă în lipsa vigilenţei angajaţilor acestor centre”, explică directorul Aquatim.
Vlaicu atrage încă o dată atenţia asupra faptului că dispariţia capacelor de canal este un fenomen foarte periculos, care pune în pericol vieţi umane, lucru care trebuie înţeles şi de cei care fură şi de cei care cumpără aceste materiale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!