Oficialii Primăriei Timişoara au prezentat joi lucrările realizate începând din vară pe strada J.H. Pestalozzi, de la fântână, dinspre bulevardul Corneliu Coposu, până la Fabrica de Bere, la strada Ştefan cel Mare.
„Marcăm o nouă lucrare foarte importantă pentru modernizarea, înfrumusețarea și mai buna funcționare a Timișoarei ca oraș, este vorba despre amenajarea străzii Pestalozzi. S-au schimbat bordurile, s-au făcut amenajările pe patru benzi, schimbându-se sau recondiționându-se accesul la canalizare, s-au amenajat un număr mare de locuri de parcare. Sunt 65 de locuri de parcare amenajate pe partea nordică a străzii Pestalozzi, pe partea stângă în sensul de mers de la Nistrului înspre Ștefan cel Mare, și s-au amenajat trotuarele care în partea aceasta erau total impracticabile. Continuăm în aceeași abordare și dincolo de strada Ștefan cel Mare, deja am început lucrările”, a anunţat, la faţa locului, primarul Nicolae Robu.
În ceea ce priveşte pistele pentru biciclişti, edilul a explicat că deocamdată au fost trasate doar pe o parte, pe trotuare, şi că urmează ca acelaşi lucru să se întâmple şi pe cealaltă parte, dar operaţiunea nu putea să aibă loc acum.
„Mai întârziem cu vopsirea pentru că altfel se impregnează vopseaua cu componenta neagră a bitumului”, a încercat să explice Robu.
Cât a costat întreaga lucrare de pe strada Pestalozzi? Peste 280.000 de euro în total, din cifrele prezentate de reprezentanţii municipalităţii.
„Toate lucrările sunt realizate printr-un contract subsecvent de reparații drumuri, respectiv reparații trotuare, executant la carosabil a fost SDM (Drumuri Municipale), iar la trotuare – SC Prosamac Construct SRL. Valoarea lucrării la carosabil este de circa 800.000 lei, fără TVA, iar la trotuare, de circa 200.000 lei, fără TVA. Strada are o lungime de circa 600 de metri și o lățime de circa 14 metri”, a afirmat primarul.
Cablurile au rămas în continuare agăţate pe stâlpi, ceea ce înseamnă că am putea să ne trezim cu trotuarele sau carosabilul sparte din nou atunci când operatorii acestor reţele vor decide să le ducă în subteran. Asta, deşi la Timişoara este în vigoare o hotărâre de consiliu local privind obligativitatea îngropării cablurilor aeriene, ba chiar asta trebuia să se întâmple până la sfârşitul anului 2012.
Citiți principiile noastre de moderare aici!