Principalele nemulțumiri ale piețarilor din Badea Cârțan se referă la faptul că le este în continuare foarte frig, pentru că piața nu a fost închisă pe părțile laterale, și nu au spații pentru depozitarea mărfii, în condițiile în care primarul i-a anunțat că de anul viitor va fi limitată la două ore staționarea în zona piețelor agroalimentare. Acest lucru a fost reglementat printr-o hotărâre de consiliu adoptată în această săptămână tocmai pentru că unii comercianți își transformă autovehiculele în depozite de marfă.
„Unde să duc maşina după ce descarc marfa? Înseamnă că aţi făcut o piaţă dar vreţi să ne desfiinţaţi pe noi!”, i-a spus o femeie primarului Gheorghe Ciuhandu, joi, înainte ca acesta să taie panglica în piaţă. Edilul-şef i-a replicat că trebuie să se descurce pentru că şi timişorenii care vin în piaţă pentru a-şi face cumpărăturile trebuie să aibă acces la locuri de parcare. „Nu puteţi ţine locurile ocupate ore în şir”, i-a spus Ciuhandu. „Dumneavoastră nu mergeţi cu maşina la primărie? Eu nu am şofer…”, a răspuns femeia. „Văd că există o problemă de înţelegere, dar mi se pare normal să se limiteze staţionarea pentru că până acum stăteau cu zilele maşinile parcate aici şi ocupau locurile”, a concluzionat primarul. În plus, comercianţii din Piaţa Badea Cârţan s-au plâns de frig. De altfel, multe mese erau goale. „O să vedeţi cum va fi când va ninge, o să bată zăpada până la mijloc”, i s-a plâns primarului o altă vânzătoare din piaţă. „Se vor monta panouri publicitare de o parte şi de alta de-a lungul pieţei, ceea ce va mai atenua din curent”, a afirmat Ciuhandu.
Directorul SC Pieţe SA, Victor Ştefan, a declarat că proiectantul nu a fost de acord cu închiderea pieţei. „Şi noi am fi vrut să închidem părţile laterale, dar proiectantul nu ne-a acceptat. Oricum, acum piaţa nu funcţionează la capacitate maximă, în perioada mai-septembrie e bine să lăsăm să se intre în piaţă şi pe laterale”, a declarat Ştefan.
Odată cu reabilitarea Pieței Badea Cârțan au fost construite zece chioșcuri noi pentru comercianți, prevăzute cu apa, energie electrică trifazică și aer condiționat.
Cinci chioșcuri vor fi scoase la licitație, în 19 decembrie, pentru comercializarea de produse alimentare, iar celelalte cinci au fost compartimentate în zece spații pentru flori.
A mai fost construit un chioșc circular deasupra halei de lactate, compartimentat în 12 spații, pentru comercializarea de ustensile de pescuit, feronerie, artizanat etc.
Au fost achiziționate 260 de mese noi din fibră de sticlă, împreună cu cele vechi fiind 392 de standuri de vânzare.
Reabilitarea Pieței Badea Cârțan a mai cuprins înlocuirea copertinei care acoperă piața pe o suprafață de 4.100 metri pătrați, vopsirea structurii metalice și refacerea platformei betonate, iar infrastructura (alimentare cu apa, canalizare, rigole de preluare a apei, fântâni, parcare) a fost refăcută și extinsă, spun reprezentanții municipalității.
„De fiecare dată când veneam aici erau plângeri. Am făcut aceste lucrări împreună cu cei de la Pieţe şi cu proiectanţii care au fost cu 16-17 ani în urmă. Lucrările s-au făcut din profitul celor de la Pieţe (…). Bineînţeles că pot fi nemulţumiri, dar faţă de ce a fost există o îmbunătăţire vizibilă. Cred că e şi rea-voinţă din partea unora”, a conchis primarul Gheorghe Ciuhandu.
Valoarea totală a investiției a fost de 2.167.061 de lei.
Anul viitor, principala investiţie pregătită de către SC Pieţe este închiderea spaţiului de flori din Piaţa 700, a subliniat directorul societăţii, Victor Ştefan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!