Șantierul deschis în 1 septembrie, pentru modernizarea Pieței Badea Cârțan, va fi închis în curând. Fără să aibă loc vreo modernizare. Aceasta, după ce, în noiembrie anul trecut, două grinzi s-au prăbușit pe șantier. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar incidentul i-a făcut pe cei responsabili să-și pună întrebări, așa că s-a cerut o expertiză, iar lucrările au fost suspendate.
La sfârșitul lunii ianuarie, reprezentanții primăriei încă nu știau ce e de făcut. Iată că între timp s-a decis să se renunțe complet la proiect, așa că piața va fi adusă la starea inițială.
„Se reamenajează locația pentru a se putea relua activitatea în condițiile de dinainte. Nu ne putem juca să punem în pericol viața oamenilor, au fost greșeli și în proiectare și în execuție. Îmi pare foarte rău, era un proiect foarte frumos”, a anunțat, marți, primarul Nicolae Robu.
Edilul-șef susține că primăria va da în judecată firmele care s-au ocupat de proiect și de execuție.
„Trebuie să se stabilească vinovățiile și să suporte consecințele. Ne vom judeca și cu proiectanții și cu executanții. Nu știu detalii din expertize, știu doar că nu au fost în regulă nici proiectul și nici execuția. Atunci când vom avea un proiect garantat, primul a fost cu semnătură de verificator, evident, că s-au parcurs procedurile legale”, a explicat Robu.
Primarul Timișoarei nu știe să spună exact când se vor întoarce piețarii la tarabele lor, dar crede că lucrările de refacere nu vor ține foarte mult. Cert este că nu toată piața va fi redeschisă, o parte urmând să rămână închisă.
Licitația a fost câștigată de firma SC Building SRL. Piața ar fi trebuit modernizată cu aproape 900.000 de lei, șantierul fiind programat să dureze 84 de zile, pe toată această perioadă precupeții fiind mutați în Piața Traian.
Proiectul de modernizare presupunea „realizarea unei hale pentru comercianți, sub copertina existentă”, fiind vorba, practic, despre închiderea spațiului de sub copertina existentă, pentru ca piețarii să nu mai stea în curent și în frig pe timpul iernii. Hala nou creată ar fi trebuit să aibă pereți tip sandvici cu policarbonat, cu o capacitate de 220 de mese. De asemenea, ar fi trebuit să fie amenajate și câteva bazine pentru apă, aceasta fiind o cerință a pompierilor.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”1972139″]
[related-post post_id=”1935660″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!