„După evenimentul organizat la Muzeul Satului cu ocazia Zilei Europei, am citit în ziarul Agenda că mai mulţi refugiaţi la Timişoara erau interesaţi de obiectivele prezentate în muzeu, dar nu aveau explicaţii în nici o limbă despre istoria exponatelor şi am decis să rezolvăm acest aspect”, spune Claudiu Ilaş, directorul Muzeului Satului Bănăţean.
După şase luni de la această „sesizare”, problema a fost rezolvată. „Am reuşit în cele din urmă să realizăm plăcuţe bilingve, deocamdată, în limba română şi limba engleză, pentru fiecare căsuţă din muzeu. Sunt 25 de plăcuţe cu un scurt istoric despre fiecare căsuţă. Fondurile au fost alocate de la Consiliul Judeţean Timiş”, adaugă Claudiu Ilaş.
Acesta spune că au fost refăcute şi aleile muzeului, urmaând să se realizeze mai multe bănci şi coşuri de gunoi conform arhitecturii obiectivelor din muzeu. „Ne-am mai dori să organizăm, undeva spre 12 decembrie, Sărbătoarea Crăciunului, cu un târg de produse tradişionale şi, dacă ne permite legea, vrem să prezentăm nişte obiceiuri tradiţionale de sărbătorile de iarnă, cum ar fi tăiatul porcului”, adaugă directorul muzeului timişorean.
De Ziua Europei, africanii au cautat la Timisoara placute in limba engleza
Citiți principiile noastre de moderare aici!