Totuşi, iniţiatorii evenimentului atrag atenţia – sticlele nu trebuie aruncate în apă – ci la coşul de gunoi, în dreptul inscripției „plastic”. De altfel, chiar cele peste 100.000 de PET-uri din care este realizat podul vor fi trimise după două săptămâni la Retim, pentru reciclare.
Podul este postat în dreptul terasei Flora şi a fost construit zile întregi de voluntari. Totul la iniţiativa EcoStuff România. S-au tot avansat şi… devansat termene de inaugurare ale acestei construcţii ecologice şi în sfârşit s-a inaugurat. Au fost probleme din cauza lipsei voluntarilor, apoi din pricina vremii, care nu a ţinut cu cei care construiau podul. Acum, în sfârşit, podul a fost inaugurat.
La inaugurare a participat şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu. „Este o nouă premieră a Timişoarei. Sperăm să intrăm cu ea în Guiness Book petru că acest pod este realizat cu 104.502 sticle. Recordul anterior a fost de 40 şi ceva de mii şi a fost un fel de punte. Aici s-a muncit din greu şi s-a făcut o lucrare interesantă. Dincolo de performanţa în sine, noi am vrut să dăm un semnal către cetăţeni să colecteze aceste PET-uri, pentru că este păcat să poluăm apele noastre aruncându-le, ori să ne lepădăm de ele pe câmp, în diverse locuri”, a spus Nicolae Robu.
Pe podul nou construit, care va sta două săptămâni pe Bega, vor avea loc şi concerte, dar numai după ora 21.30, când va fi curent în zonă, atunci când se aprind felinarele de pe malul Begăi. Asta deoarece până la ora 21.30 în zonă nu este energie electrică. Numele celor care vor concerta nu a fost anunțat de către organizatori.
„Este un proiect care a ajuns la final, l-am inaugurat, am deschis podul pentru circulaţia tuturor celor care doresc să treacă dintr-o parte în alta a Begăi. Este o documentaţie destul de stufoasă pe care trebuie să o completăm pentru intrarea în Cartea Recordurilor şi o vom trimite la Londra. Când am trimis documentaţia pentru intrarea în competiţie, atunci s-a acceptat în câteva zile. Sper că şi intrarea în Cartea Recordurilor va fi la fel de rapidă, cu podul pe apă”, spune Radu Rusu, iniţiatorul proiectului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!