În plus, anunţă Iancu, clubul mai datorează şi acţionarului principal BKP Management&Invest Group alte 2,5 milioane de euro. Poli Timişoara este datoare 582.000 euro furnizorilor pentru activităţile curente, 3,300 milioane de euro pentru licenţiere, 900.000 de euro datorii faţă de personalul clubului (antrenori, jucători) şi 1,3 milioane de euro datorii la bugetul de stat si la cele locale. Aşadar, Poli e datoare vândută cam peste tot.
Având în vedere toate aceste datorii, Marian Iancu consideră că e momentul pentru a se cere demararea procedurii de insolvenţă de la club. „Se impune declanşarea procedurii insolvenţei, urmată de analiza oportunităţii continuării activităţii fotbalistice pe toate palierele (liga a II-a, liga a III-a, juniori şi copii) în baza unui plan de reorganizare, sau alternativa de a lichida societatea. Procedura inţială de a declanşa insolvenţa şi constituirea unei mase credale asigură o transparenţă maximă a rezultatelor financiare ale clubului, certificată prin lista creditorilor impusă de judecătorul sindic. Transferul de proprietate în acest caz poate fi mult mai sigur pentru cumpărător şi mult mai uşor de realizat în condiţiile în care are toate datele certificate”, spune Iancu în comunicatul oficial.
Desigur, el şi restul acţionarilor ar fi extrem de fericiți dacă ar reuşi să vândă clubul, deşi nimeni nu pare interesat de acesta: „Grupul de acţionari BKP este dispus în continuare să vândă complet participarea, să predea administrarea acţiunilor FCU Politehnica Timisoara SA, toate acestea pentru suma care nu poate să fie mai mare mare, conform evaluarii, de 250.000 euro (valoarea acţiunilor)”. Iancu uită să spună că ar fi necesară şi acoperirea găurilor rămase ca urmare a neplăţii altor datorii. El mai spune că ar fi necesari doar 500.000 de euro pentru a menţine jucătorii la echipă, chiar dacă aceştia au litigii (aproape) câştigate cu clubul. De asemenea, este cunoscut faptul că jumătate din echipa de bază a fost deja mutată la Chiajna.
Iancu mai propune pentru acţionarii ipotetici care vor veni la club ca aceştia să o ia de la zero, sau purtarea de discuţii cu FRF pentru a accepta o echipă Poli într-un eşalon superior (vezi cazul Craiovei, căreia i s-a oferit un loc direct în liga secundă). „Alternativa o reprezinta soluţia unui nou început. Înţeleg prin asta o ascensiune pas cu pas a tuturor treptelor sportive sau o înţelegere cu organismele FRF pentru înscrierea directă într-o ligă superioară. O asemenea consţructie este posibilă, în timp va costa sume semnificative (bugete pentru funcţionare, jucători, antrenori, juniori, copii etc), dar nu garantează nimeni rezultatele şi mai ales durata unui astfel de proiect”, mai spune Iancu.
La finalul concluziilor el spune că dezastrul de la club a fost creat de cei care au devenit deja vinovaţii de servici, gen Mircea Sandu, Gheorghe Ciuhandu sau Adrian Orza şi Constantin Ostaficiuc. (Încă) Patronul Marian Iancu mai garantează că va ceda patrimoniul unei instituţii care să se preocupe cu grijă de soarta acestuia şi că nimeni de la BKP nu va mai face parte din conducerea clubului.
Suporterii solicita solutii pentru salvarea echipei Poli Timisoara
Continua exodul de la Poli Timisoara pe ruta Concordia Chiajna
Ex-presedintele Poli Timisoara, Gheorghe Chivorchian, anunta dezastrul la echipa
Citiți principiile noastre de moderare aici!