Vă reamintim, anul trecut, în Timișoara au fost înregistrați 2.138 de cerșetori, din care 149 erau copii. La începutul lunii ianuarie, polițiștii locali au găsit pe străzi 176 de persoane fără adăpost.
Problema oamenilor străzii este una extrem de veche în Timișoara. Oamenii legii recunosc că acest fenomen a luat amploare în ultimii ani, iar timișorenii se plâng constant că, pe lângă faptul că încalcă legea, cerșetorii și oamenii străzii creează disconfort și o imagine nefavorabilă Timișoarei, oraș candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
„Poliția Locală Timișoara s-a preocupat permanent să găsească soluții, în limita atribuțiilor impuse de Legea 155/2010 a Poliției Locale, pentru asanarea acestui fenomen, organizând zilnic acțiuni de depistare și preluare din stradă a acestor persoane și de predare a lor către serviciile sociale abilitate în integrarea lor, dar și pentru conștientizarea cetățenilor că nu este bine să le oferim bani, deoarece în acest fel îi menținem în stradă pe cerșetori, mai mult și alții venind în Timișoara din alte orașe ale țării. Pe primele patru luni ale acestui an, numărul persoanelor fără adăpost și al cerșetorilor de pe raza municipiului Timișoara s-a redus la 477 față de 813 în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce dovedește că numărul celor care obișnuiau să cerșească pe străzi a scăzut simțitor”, transmit oficialii Direcției Poliției Locale Timișoara.
Practic, polițiștii locali le recomandă timișorenilor să nu le dea bani cerșetorilor, pentru că acesta este un mod prin care îi încurajează să rămână în oraș.
Articole pe aceeași temă:
Politia Locala a tras linie: peste 2.000 de cersetori anul trecut la Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!