„Rugămintea mea către domnul primar este să nu mai caute vinovaţi în altă parte. De fiecare dată s-au căutat vinovaţi în altă parte când au existat probleme legate de primărie. La Pasajul Jiul s-a dat vina pe CFR, am constatat că avizele au fost emise. Domnul primar a mai solicitat sprijinul Serviciului Român de Informaţii cu ocazia altor licitaţii. Domnul primar să caute vinovaţii în interiorul instituţiei pe care o conduce, acolo apar discuţiile – modul în care se face caietul de sarcini – aici putem discuta de incinerator, de sistemul de semaforizare, lucrările din centru. Au fost discuţii legate de terenul dat la schimb în cazul acvariului din centru – unde a fost dat un teren care nu era proprietatea primăriei. Rugămintea este ca prima oară vinovaţii să fie căutaţi în instituţia primarului şi nu în altă parte, dincolo de faptul că SRI nu are atribuţii în acest domeniu, iar singurul beneficiar al informaţiilor este prefectul”, spune prefectul de Timiş, Eugen Dogariu.
UPDATE: De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu spune că a avut o colaborare bună cu prefectul Eugen Dogariu până acum şi că speră ca acesta să nu intre în jocuri politice. Mai mult, edilul susţine că n-a făcut apel la SRI în cazul despre care vorbeşte Dogariu.
„Eu îl respect pe domnul prefect, am avut o colaborare foarte bună cu dânsul, nu l-am simțit implicat în jocul politic și sper ca și de-acum încolo să colaborăm foarte bine și să nu se implice în acest joc, mai ales că sunt convins că vor fi presiuni asupra lui, aflându-ne într-o perioadă de precampanie electorală. Nu e niciun într-un caz așa cum spune domnul prefect, el nu a înțeles corect… Eu nu am făcut apel la SRI, ci la instituțiile specializate ale statului care se autoidentifică, nu trebuie să le nominalizez eu”, susţine primarul.
Edilul-şef al Timişoarei a cerut public ajutorul SRI, în primăvara anului trecut, în problema viitorului incinerator de deşeuri, fiind nemulţumit la vremea respectivă că se tot bloca licitaţia pentru realizarea investiţiei.
„Sesizez public Serviciul Român de Informaţii să investigheze ce se ascunde în spatele acestor contestaţii repetate care ne împiedică să realizăm acest incinerator deosebit de important pentru Timişoara”, afirma atunci Robu.
UPDATE 2. Primarul recunoaşte totuşi că a lansat un apel public la adresa reprezentanţilor SRI, dar spune că a fost… o greşeală şi s-a corectat ulterior.
„Atunci a fost o greşeală a mea, iniţial, că am făcut o nominalizare, şi apoi am revenit şi m-am exprimat în termeni generali, pentru că aici are dreptate domnul prefect, prefectul primeşte rapoarte de la SRI, miniştrii şi aşa mai departe, primarii nu, şi nici nu mi-am permis vreodată să întreb SRI-ul sau să dau eu dispoziţii sau măcar sugestii… Am venit cu un enunţ general, pe care mi-l asum. Era un apel public, pentru că nu vreau să pierdem fondurile europene. Noi stăm oricum foarte foarte bine, sunt convins că nimeni nu ne întrece în ţară. Avem peste 20 de proiecte pe care am reuşit să le punem în aplicare. Unele sunt finalizate, altele sunt derulare, ceea ce presupune tot atâtea proceduri de achiziţie publică. Este o performanţă rară să poţi gestiona atâtea proiecte”, a revenit cu declaraţii Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!