Băcală a declarat, în timpul unei şedinţe la care au participat reprezentanţii mai multor instituţii deconcentrate implicate în acţiunile de control a magazinelor care comercializează produse etnobotanice, că trebuie găsită o modalitate de a închide ultimele două unităţi, din cele şapte existente iniţial în judeţul Timiş, care mai funcţionează în zona Complexului Studenţesc din Timişoara.
Prefectul judeţului Timiş a afirmat că „nu este normal ca o armată de oameni” care verifică aceste magazine să fie „luată în derâdere” de aceşti agenţi economici şi că s-ar lega de uşile acestor magazine pentru a le opri să mai vândă „droguri”.
„Vânzătorul stă frumos la uşa acelui butic aşteptând probabil clienţii sau, mai rău, invitându-i înăuntru, când toată lumea ştie că acolo se vând droguri. Nu mi se pare normal ca o armată de oameni care face aceste verificări să fie luată în derâdere de către un agent economic. (…) V-aş ruga să fiţi în fiecare zi pe teren, nu în fiecare săptămână. Vă solicit să fiţi în fiecare zi pe teren. (…) Mi-e greu să văd că o asemenea echipă, din atâtea instituţii, nu poate face faţă acestor doi agenţi care vând droguri. Rata de vârstă a consumatorilor e de 12-13-14 ani şi scade. M-aş lega de uşile acelor buticuri, dar nu pot”, a afirmat Băcală.
El le-a cerut reprezentanţilor instituţiilor deconcentrate să organizeze în fiecare zi controale la aceste două magazine şi să le amendeze în cazul în care descoperă nereguli.
La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Timişoara care au fost prezenţi la întâlnirea de la prefectură au precizat că au întocmit patru dosare penale în cazul patronilor care administrează cele două magazine care vând etnobotanice din Complexul Studenţesc, însă acestea sunt încă în lucru şi nu pot închide acele unităţi cât timp această decizie a fost contestată în instanţă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!