Primul proiect vizează reabilitarea unei clădiri istorice pentru înfiinţarea a 19 noi săli de clasă la Liceul Grigore Moisil.
„E vorba de reabilitarea corpului de clădire din Gheorghe Doja a Liceului Grigore Moisil, unde s-a finalizat licitaţia electronică. Ne aflăm în perioada de eventuale contestaţii. Termenul de execuţie este de şase luni, în septembrie va fi finalizat. Valoarea estimată era de 2,8 milioane de lei, s-a câştigat, dacă nu vor exista contestaţii, cu 1,9 milioane de lei. Este un proiect foarte important pentru că se crează 19 noi săli de clasă pentru Liceul Moisil, se revitalizează o clădire istorică şi permite liceului ca de la începutul anului şcolar 2014-2015, ca parte din promisiunea ca şcoala să se desfăşoare doar de dimineaţă în Timişoara, permite acestui liceu ca toate cursurile să se desfăşoare de dimineaţă”, a spus Diaconu.
Un alt doilea proiect vizează reabilitarea unei clădiri a RATT, situată în apropierea sensului giratoriu din Mărăşti, unde se vor muta clasele V-VII ale Liceului Lenau.
„În cursul acestei săptămâni s-a dat ordinul de începere pentru reabilitarea clădirii de pe Intrarea Doinei care aparţine RATT. Pentru o perioadă, până la finalizarea noului campus şcolar al Liceului Lenau, va deveni loc de şcoală pentru clasele V-VI-VII ale liceului Lenau. Toate acestea va însemna că la începutul lunii septembrie Liceul Lenau va avea doar cursuri de dimineaţă”, a mai spus Diaconu.
De asemenea, viceprimarul a vorbit şi despre reabilitarea clădirii Liceului C.D. Loga, care nu a mai fost renovată de aproximativ 20 de ani.
„S-a lansat în cursul săptămânii trecute licitaţia pentru reabilitarea acoperişului Liceului C.D. Loga. O altă problemă restantă oarecum restantă de anul trecut. În Liceul Loga nu s-au mai desfăşurat lucrări de amploare de 20 de ani. Valoarea estimată este de 1,315 milioane de lei. Termenul de execuţie este de 12 luni. Am introdus în fişa de date câteva elemente noi pentru a ne asigura că acesta va fi finalizat cu succes. Vorbim aici de un cash flow al firmei care participă la licitaţie pentru a evita problemele pe care le avem la Lenau în momentul de faţă. Un grafic de timp care să nu afecteze cursurile şi experienţă similară pe monumentele istorice”, a precizat viceprimarul.
Un alt proiect vizează reabilitarea clădirii în care funcţionează Liceul Calderon, însă, deocamdată, Primăria Timişoara încearcă să acceseze fonduri externe pentru aceste lucrări.
Proiecte pentru policlinicile din Timişoara
Diaconu a vorbit şi despre mai multe proiecte din domeniul medical. Primul ar fi cel de reabilitare a unei clădiri pe strada Daliei, care va găzdui Policlinica 3 şi Clinica de dermatologie. De asemenea, primăria are în vedere şi reabilitarea clădirii care găzduieşte Clinica de oftalmologie.
„S-a deschis licitaţia şi pentru corpul de sănătate din strada Daliei, care va găzdui Policlinica 3 şi Clinica de dermatologie. Valoarea estimată este de 11 milioane de lei. Durata de execuţie este de 13 luni. Şi avem nouă oferte în cadrul acestei licitaţii. De asemenea, tot în zona de lucrări medicale s-a finalizat licitaţia electronică pentru Clinica de oftalmologie. Aici vorbim atât de un monument istoric cât şi de o parte medicală. Valoarea estimată era de 1,4 milioane de lei, după licitaţia electronică suma a scăzut la aproximativ 60 la sută. Termenul de execuţie este de şase luni. Acolo se va reabilita clădirea, se va schimba tâmplăria, se vor reabilita faţada şi acoperişul. E vorba de un obiectiv din zona istorică, pentru că e una dintre cele mai vechi clădiri din Timişoara”, a concluzionat viceprimarul liberal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!