Robu a afirmat că până acum nu se ştia despre acest lucru, fiind… o descoperire de dată recentă. „Am descoperit că Spitalul Municipal de fapt e unul dintre multele lucruri care nu am ştiut că ne aparţine. Nu a ştiut nimeni. (…) Continuând această acţiune a noastră de identificare a patrimoniului municipiului Timişoara am constatat că, printre altele, Spitalul Militar, terenul şi clădirile, de fapt, aparţin municipiului Timişoara. Sunt 8.600 de poziţii pe care le-am identificat, elemente de patrimoniu care de fapt sunt ale municipiului Timişoara şi nu se ştia de ele. Sunt mult mai multe pe care ne aşteptăm să le descoperim (…) Eu am cerut Direcţiei Patrimoniu să verifice mai multe terenuri şi clădiri care ştiam că aparţin sau sunt utilizate de Ministerul Apărării. Am cerut asta în mod expres în cadrul campaniei mai largi de inventariere a patrimoniului municipiului Timişoara şi azi mi s-a adus la cunoştinţa că, printre altele, terenul şi clădirile de pe acest teren de pe strada Mărăşeşti, respectiv Gheorghe Lazăr, ne aparţin de fapt”, a declarat primarul.
În aceste condiţii, municipalitatea intenţionează să mute Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal de pe strada Mărăşeşti în clădirea Spitalului Militar. „Este loc suficient acolo şi pentru Clinica de Dermatologie. De la bun început acesta este spaţiul pe care l-am ţintit”, a afirmat edilul.
În imobilul din centrul orașului în care funcţionează acum Dermatologia ar urma să fie consulate şi centre culturale străine, a anunţat Robu.
Înainte de anunţul primarului, parlamentarul PNL Horia Cristian declara că s-a întâlnit cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, pentru a-i înmâna un memoriu din partea lui Robu privind transferul Secţiei de Dermatologie de la Spitalul Municipal în clădirea Spitalului Militar.
„Sperăm să găsim înţelegere. Domnul ministru Duşa s-a arătat deschis şi ne-a promis că ne va da un răspuns cât mai repede. Cred că răspunsul nu poate fi decât pozitiv. Dermatologia funcţionează acum într-un spaţiu al primăriei, dar există intenţia primăriei de a face acolo un centru consular. Nu poate să funcţioneze mai departe un spital acolo pentru că accesul este impropriu, este un spaţiu pietonal. (…) Primăria ar urma să plătească o chirie modică pentru ca Dermatologia să poată funcţiona în clădirea Spitalului Militar. (…) Mutarea la Spitalul Militar este o soluţie temporară pentru că în mod sigur Timişoara are nevoie de un Spital Municipal. Există foarte multe secţii care funcţionează în centrul oraşului or spitalele se amplasează în zone cu destinaţie specială, iar aceste zone sunt Calea Aradului, Calea Torontalului şi zona unde este Spitalul Judeţean. Spitalele nu au ce căuta în centrul oraşului din punct de vedere legal”, declara Cristian înainte să afle de la Robu că imobilul în care funcţionează Spitalul Militar ar fi de fapt în patrimoniul primăriei.
Ce se va întâmpla în continuare? Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal ar urma să coabiteze cu Spitalul Militar în spaţiul în care funcţionează în prezent cea de-a doua unitate sanitară.
„O să coexistăm pentru că este o instituţie publică, o instituţie de interes public, un spital. Dorim ca Spitalul Militar să poată funcţiona în continuare în cele mai bune condiţii şi să avem o relaţie excelentă. Nu le vom percepe chirie pentru că este vorba despre un spital”, a conchis primarul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!