Robu afirma, zilele trecute, că este responsabilitatea lui Stoia, pentru că el răspunde de patrimoniu, să organizeze licitaţia pentru concesionarea sau închirierea Turnului de Apă de pe strada Gheorghe Bariţiu, dar şi să facă demersurile pentru scoaterea la licitaţie a unui amplasament pentru realizarea unei terase pe Podul de Fier din Iosefin. Edilul-şef reclama faptul că, deşi discută periodic cu viceprimarul despre cele două subiecte, lucrurile nu s-au mişcat încă.
Întrebat care este stadiul demersurilor, Stoia a spus că „se lucrează la proiecte”. „O să-i cer sprijinul dânsului (n.r. – primarului Nicolae Robu) şi atunci precis lucrurile vor merge strună”, a replicat viceprimarul.
Dacă în cazul Turnului de Apă v-aţi fi aşteptat ca administraţia locală să organizeze transparent o licitaţie, să impună nişte condiţii legate de investiţiile care sunt necesare acolo şi să stabilească ce destinaţie ar putea primi turnul, ce va putea face acolo, concret, un potenţial investitor interesat, viceprimarul Traian Stoia vede puţin invers ordinea lucrurilor. Crede că cei interesaţi ar trebui să se gândească să elaboreze nişte proiecte, proiectele să fie avizate de primărie – mai exact, să fie ales unul, „cel mai valabil” -, iar apoi să se organizeze o licitaţie…
„Întâi trebuie un proiect. Aici trebuie să înţelegeţi cum funcţionează chestia. Nu poţi să scoţi la licitaţie turnul… Să ce? Şi pe urmă să nu îmi placă mie sau altuia ceea ce s-a făcut acolo. Întâi trebuie elaborat un proiect, cu care primăria trebuie să fie de acord, şi proiectul ăla se scoate la licitaţie. Deci întâi trebuie făcut un proiect, pe care primăria să-l aprobe şi pe care primăria în concepţia mea nu trebuie să-l plătească. Cei doritori pot să facă un proiect, primăria îl alege pe cel mai valabil, după care se face licitaţia. La Turnul de Apă prima măsură – şi aici trebuie să vedem cine să plătească – este un studiu de rezistenţă. Acolo trebuie făcut un restaurant sus, o terasă… Proiectele, dacă le face primăria, costă o grămadă de bani şi atunci poate privaţii pot rezolva altfel. Oamenii cu bani trebuie să aibă interes să vină. Omul cu bani nu vine niciodată dacă nu are un interes… Se va face concesiune, închiriere, nimic gratuit. Licitaţie şi închiriere, cu plata înainte”, a explicat, zilele trecute, Stoia.
În ceea ce priveşte terasa de pe Podul de Fier, şi aici se lucrează se pare la un proiect ”valabil”, pe care îl aşteaptă autorităţile.
„Pentru Podul de Fier lucrurile sunt avansate, proiectul este avansat, mai trebuieşte un aviz de la Cultură, de la Direcţia pentru cultură şi monumente”, a mai afirmat Stoia. De altfel, viceprimarul a expus ideea unei terase pe pod încă de la sfârşitul lunii februarie. A povestit… şi cum va arăta.
„Pe Podul de Fier din Iosefin ar putea ieși o chestie foarte faină, există un proiect în lucru. O să fie mese în afara celor două semicercuri care susțin podul, înspre exterior, spre apa, deasupra apei, pe un suport de sticlă, să se vadă apa… Avem cel puțin doi inși care doresc să facă pe banii lor. În afara celor două semicercuri este un spaţiu, se va circula pe sticlă, vor fi două rânduri în interiorul podului. E o idee doar, e o schiță (…) Sunt oameni cu bani care pot face”, explica atunci vicele Stoia.
Rămâne de văzut dacă se va concretiza vreun plan şi ce proceduri vor fi urmate până la urmă.
Articole pe aceeaşi temă:
Primarul Robu vrea cafenea Francesco Illy in Turnul de Apa din Iosefin
Citiți principiile noastre de moderare aici!