Dacă preşedintele CJ Timiş spune că noul stadion mai poate să aştepte, primarul Timişoarei este hotărât să pună lucrurile în mişcare. Deocamdată… la nivel de documentaţii, să avem studiu de fezabilitate şi proiect tehnic. Cu ce bani ar urma să fie realizată o asemenea investiţie rămâne de văzut. „Nu comentez ce spune domnul Bojin, e dreptul dânsului să aibă orice opinii. După părerea mea trebuie să ne mişcăm deja să facem primii paşi pentru a avea un nou stadion. Iar primul pas e cel pe care l-am prevăzut deja în bugetul local, concursul de soluţii internaţional, care se va finaliza cu studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. În momentul în care dispunem de SF şi PT putem să căutăm sursele de finanţare. Până atunci vom afla şi dacă un astfel de obiectiv este finanţabil pe exerciţiul financiar al UE 2014-2020, vom face diligenţe să obţinem o cotă parte din finanţare şi de la Guvern şi vom căuta şi parteneri privaţi. Am avut întâniri cu investitori de calibru care au construit stadioane și săli cu zeci de mii de locuri, în parteneriat public-privat. Partenerul public, în speță primăria, pune la dispoziție terenul, investitorul privat realizează construcția și primește dreptul de administrare, astfel încât să-și scoată banii într-un anumit număr de ani și, de ce nu, să producă și un profit. Astfel, atât zona publică, cât și zona privată sunt în câștig. Investitorul privat poate câștiga din organizarea de evenimente de foarte mare răsunet și foarte mare audiență la public”, a afirmat, vineri, Robu.
Edilul-şef insistă pe investitorii privaţi şi spune că aşa se lucrează „în lume”, că nu se va limita să ceară bani de la Guvern, mai ales că guvernanţii nu s-au dovedit a fi prea darnici cu Timişoara până acum. „Eu v-am spus care este concepția mea – noul stadion trebuie să fie construit pe un alt amplasament, dar în același areal, și nu în locul Stadionului „Dan Păltinişanu”, a mai declarat primarul. Cu un lucru sunt de acord şi Bojin şi Robu, actualul Stadion „Dan Păltinişanu” trebuie menţinut pentru a putea fi folosit în continuare şi sunt necesare unele îmbunătăţiri. Dar nu investiţii majore, spune primarul. De exemplu, trebuie realizat un sistem de încălzire a gazonului, anunţă reprezentanţii administraţiei locale.
„Trebuie realizată o rețea de încălzire a gazonului, care este condiție de licențiere. Asta este obligatorie, chiar am discutat cu președintele clubului şi cu președintele Consiliului Judeţean, Titu Bojin, subiectul acesta și am convenit, tocmai ca să poată să meargă lucrurile mai repede, ca această amenajare să fie făcută de către club. Atunci când depunem dosarul de licențiere pentru sezonul 2014/2015, trebuie să facem dovada că deja este contractată execuția și, până în iulie, nu mai știu la ce dată, va veni o inspecție să constate la fața locului că aceasta este funcțională (…) Până în 100.000 de euro costă instalația de încălzire, o va face clubul”, a concluzionat Robu.
Articole pe aceeaşi temă:
Timisorenii isi pot lua gandul, cel putin deocamdata, de la un nou stadion
Citiți principiile noastre de moderare aici!