Robu le-a solicitat, luni, celor două companii care au în concesiune, prin contract cu primăria, serviciul de iluminat public stradal în Timişoara, să sponsorizeze două lucrări. Este vorba despre două lucrări de iluminat arhitectural, obiectivele propuse de autorităţile locale fiind clădirea rectoratului Universităţii Politehnica, Palatul Lloyd, şi cea care găzduieşte Opera, Palatul Culturii.
Dacă iniţial era vorba ca Palatul Lloyd să fie pus în valoare cu bani de la bugetul local, ba chiar aleşii locali au şi aprobat, chiar în primăvara acestui an, o hotărâre care prevede extinderea iluminatului arhitectural în cadrul contractului de concesiune încheiat în 2005 cu societatea Elba pentru zona de nord a oraşului la clădirea rectoratului Politehnicii, primarul spune că nu sunt fonduri pentru astfel de lucrări acum.
În ceea ce priveşte Palatul Culturii, Robu afirma lunile trecute că imobilul ar trebui întâi să fie reabilitat şi de-abia după să se lucreze la partea de iluminat. Acum, edilul spune că se va proceda în ordine inversă şi că atunci când vor avea loc reparaţii capitale la clădirea Operei corpurile de iluminat vor fi demontate, urmând să fie puse înapoi după finalizarea lucrărilor.
„Solicit celor două companii timişorene care au sub contract iluminatul public în Timişoara să realizeze cât mai urgent iluminatul artistic al rectoratului Universităţii Politehnica, al clădirii rectoratului, şi al clădirii Operei. AEM să realizeze iluminatul clădirii rectoratului şi Elba iluminatul clădirii Operei, ambele în regim de sponsorizare. Pot să le solicit, nu pot să le oblig, lansez un mesaj public. După estimările făcute, ar urma să coste în jur de 50.000 de euro o lucrare. Eu fac un apel la aceste două companii să realizeze aceste lucrări în regim de sponsorizare. Oraşul Timişoara merită asta din partea lor (…) şi le solicit să fie şi mai implicate decât au fost până acum în problematica oraşului”, a declarat Robu.
Edilul a afirmat că nu a discutat cu reprezentanţii celor două companii despre această solicitare a sa, alegând să facă public anunţul. De ce a ales această modalitate de comunicare?
„Nu am discutat, vor afla din presă că îi rog să facă lucrul acesta. (…) Daţi-mi voie să am şi eu stilul meu. Ăsta-i stilul meu, cu partea bună şi cu partea proastă a lui, nimic nu-i perfect pe lumea asta, nici eu nu sunt perfect”, a adăugat Robu. De altfel, anunţurile-surpriză ale primarului Timişoarei nu sunt o noutate. Edilul a procedat la fel când a anunţat mutarea Clinicii de Dermatologie din sediul actual din centrul oraşului fără să discute cu personalul de acolo sau când a cerut Serviciului Român de Informaţii, prin intermediul mass-media, să facă verificări în cazul unei firme care blochează licitaţia pentru realizarea viitorului incinerator de deşeuri al oraşului.
Revenind la iluminatul arhitectural, l-am întrebat pe primar şi ce se va întâmpla în cazul în care cele două societăţi vor spune „pas” la apelul său, dacă vor refuza să facă aceste sponsorizări.
„Nu se întâmplă nimic, atâta tot că ar rămâne un plus de răceală între noi. Dacă refuză, deocamdată nu putem aloca bani pentru realizarea celor două obiective acum şi e păcat (…) Până la urmă tot vor fi făcute, dar altădată, acum nu avem lichidităţi pentru a realiza aceste două obiective”, a conchis Robu.
Edilul-şef al Timişoarei crede însă că aceasta va fi o bună ocazie pentru cele două companii să îşi facă publicitate. Drept recompensă, ar urma să fie invitate la o şedinţă de consiliu local în care să li se confere câte o diplomă pentru că au venit în sprijinul comunităţii.
Primarul vrea… copaci luminati in Piata Libertatii
Zeci de mii de euro pentru a ilumina cladirea rectoratului de la Politehnica
Citiți principiile noastre de moderare aici!