Lucrările în Parcul Pădurice ar fi trebuit să fie gata, oficial, în 15 iunie, însă ploaia din ultimele zile le-a stricat planurile muncitorilor. Mai mulți părinți și bunici n-au mai avut însă răbdare și au dat buzna în parc. O mămică ne-a povestit că fetița ei a căzut de pe scara toboganului și s-a lovit la cap. Femeia acuză probleme de siguranță la locul de joacă.
„Este un ansamblu de tobogane, iar la unul dintre ele se urcă pe o punte de lemn. Acea punte nu are niciun fel de protecție laterală și dacă sunt mai mulți copii și se împing, pot să cadă. Fetița mea de 7 ani a căzut din cauza îmbulzelii și a dat cu capul direct de pietre, julindu-se foarte rău. În zona de tobogane nici nu am mai văzut până acum să se pună pietre cu muchii ascuțite, cum erau acolo… ar fi trebuit pus nisip sau dale de cauciuc. Sau măcar să fie pusă protecție pe acea punte”, ne-a scris o cititoare.
Micuța de șapte ani s-ar fi jucat acolo când lucrările nu erau încă finalizate la locul de joacă. Pe jos mai trebuia pus tartan. Problema este însă că nimeni nu le-a spus părinților că nu au voie să își lase copiii să se joace în parc, Păduricea fiind încă în șantier. Mai mult decât atât, primarul Nicolae Robu susține că… el le-a spus părinților că există riscuri, dar i-a lăsat să intre în parc, „că nu mai aveau răbdare”.
Cât despre scara pe care se urca pe tobogan, edilul-șef susține că a fost special gândită astfel încât prichindeii care urcă pe ea să-și dezvolte anumite abilități.
„Eu le-am spus când am fost acolo. S-a pus deja tartanul la locul de joacă. Acum ce să facem? Să închidem? Sar peste garduri, nu are rost. Am lăsat deschis. Părinții trebuiau să aprecieze riscurile, că era pietriș pe jos. Scărița este făcută așa pentru că este menită să dezvolte niște abilități, numai că pe jos trebuia să fie tartan. Astea sunt gândite de specialiști, așa sunt făcute, cu anumite dificultăți. De ce credeți că nu s-a pus balustradă? Era simplu să se pună, dar ele sunt făcute în felul acesta cu anumite ținte. Ei, dacă pe jos era tartan nu se întâmpla nimic, dar pe jos era încă pietriș. S-a anunțat, chiar eu personal le-am spus că îi lăsăm acum, ce să facem cu ei, că nu mai aveau răbdare”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru tion.ro.
Problemele de execuție vor fi remediate
Cât despre problemele de execuție scoase în iveală de un alt cititor tion.ro, cum că atunci când plouă băltește apa pe alei, edilul-șef susține că acestea se vor remedia.
„Pe alei unde băltește apa nu este în regulă. În iarbă… pământul este cu corozitate diferită, în anumite locuri se scurge repede, în altele mai greu. Acolo trebuie să se intervină, să se remedieze. La alei e altceva, pământul nu e neted, se va strânge. Pământul e în fel și chip, acolo se scurge”, a mai explicat Robu.
Parcul Pădurice ar fi trebuit inaugurat în această săptămână, însă ploile din ultimele zile au îngreunat lucrările. Reprezentanții primăriei susțin însă că nu mai este mult de lucru.
Lucrările în fosta pepinieră a Timișoarei au început în urmă cu un an. Timișorenii vor admira acolo două lacuri cu nuferi, dar și șapte grădini tematice: italiană, grecească, spaniolă, englezească, cea cu flori aromatice, cea cu rosariu sau cea romantică. A fost amenajată și o zonă cu stâncărie, unde au fost aduse 500 de tone de piatră, dar și o canisită, împărțită în două: pentru câini mai mici și pentru câini mai mari.
Vizitatorii se pot bucura și de locuri de joacă – unul pentru copiii cu vârste între 2 și 14 ani și altul pentru copiii cu handicap –, de un traseu pentru bicicliștii cu BMX, dar și de un mini-parc de skate, de o zonă cu echipamente de fitness, precum și de un teren de sport sau de o zonă de odihnă, unde va fi internet wireless. În Pădurice au fost amplasate 11 șezlonguri de piatră, 83 de bănci, peste 90 de coșuri de gunoi și corpuri de iluminat fotovoltaice.
Reamenajarea Parcului Pădurice costă Primăria Timișoara peste 1,2 milioane de euro, adică peste 4,6 milioane de lei.
Parcul Lidia a fost amenajat în anul 1900, fiind gândit ca o pepinieră cu o seră, un grajd și o casă, unde au fost crescuți mii de arbori ce erau plantați mai apoi în oraș. Între timp, pepiniera a fost mutată în Ciarda Roșie. Parcul a fost reamenajat 90 de ani mai târziu, structura actuală existând din 1999, când au fost conturate aleile.
Oficialii primăriei susțin că acesta este cel mai tânăr parc din Timișoara. Parcul delimitat de străzile Mareșal C-tin Prezan, Uranus, Aleea Sănătății și Versului se numește, oficial, Parcul Pădurice, în urma unei hotărâri de consiliu local, adoptată în luna decembrie a anului trecut.
Articole pe aceeași temă:
Un cititor tion.ro acuza greseli de executie in Parcul Padurice
Parcul Padurice, aproape gata de inaugurat. S-a stabilit si daca e voie cu caini sau nu
Citiți principiile noastre de moderare aici!