Reprezentanţii PSD Timiş cred că ne aflăm într-un moment în care Justiţia şi politicul se amestecă într-un mod periculos, afirmând că la mijloc este democraţia până la urmă.
„Argumentele aduse de Victor Ponta fac lumină pe situaţia politică în care se află astăzi România. Democraţia trebuie susţinută şi respectată, iar baza oricărei democraţii este dată de vot. Dacă astăzi nu sprijinim şi ne asigurăm că drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt apărate, atunci asistăm la un risc pentru întregul sistem democratic pe care am încercat cu toţii să îl consolidăm în ultimii 25 de ani”, afirmă liderul PSD Timiş, Sorin Grindeanu.
Social-democraţii consideră că nu este „deloc în regulă” să se solicite demisia unui om politic în condiţiile în care acel om politic nu a fost întrebat de cei care îl acuză care este poziţia sa faţă de acuzele care i se aduc.
„Dacă cineva l-ar fi întrebat pe Victor Ponta orice înainte să demareze această acţiune, nu cred că ar mai fi existat această cerere a urmăririi penale. Victor Ponta a arătat foarte clar astăzi acest lucru. Nimeni nu a întrebat, pentru că pe nimeni nu a interesat care este adevărul din perspectiva şi conform dovezilor deţinute de Victor Ponta. Or asta arată, din păcate, foarte clar, că vorbim despre un joc politic fără precedent”, crede Grindeanu.
Cu toate acestea, liderii PSD spun că justiţia trebuie să îşi urmeze cursul.
„Un Guvern, orice Guvern dintr-o democraţie funcţională, nu poate fi schimbat decât de către Parlament sau prin alegeri. Orice altă formulă este nedemocratică. Justiţia este justiţie şi trebuie să îşi urmeze cursul, dar politica din România trebuie realizată în şi de către Parlament, respectiv de partide, Guvern şi Preşedintele României”, a conchis Grindeanu.
Premierul Victor Ponta a anunţat că nu demisionează şi că nu intenţionează să se lupte cu justiţia, dar că va contesta ordonanţa procurorului la procurorul ierarhic superior şi la judecător şi îşi va pleda nevinovăţia în dosarul Şova. Liderul PSD a apreciat şi că procurorii au reacţionat de fapt la evenimente politice.
„Justiţia nu înseamnă să reacţionezi la evenimente politice, încercând să elimini pe unul dintre liderii politici. Acuzarea mea are ca scop schimbarea Guvernului şi a majorităţii parlamentare. Conform tuturor definiţiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot în Parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat. Şi Guvernul pe care îl conduc şi toate guvernele viitoare trebuie să fie învestite şi să plece din funcţie doar prin metode democratice şi constituţionale”, a declarat Ponta.
Alte articole pe aceeași temă:
Victor Ponta nu demisioneaza: Voi contesta ordonanta emisa de catre procurorul de caz
Iohannis cere demisia lui Ponta!
Premierul Victor Ponta, urmărit penal de DNA!
Citiți principiile noastre de moderare aici!