Fotografiile trimise de cititorul TION vorbesc de la sine. Sunt rampe de gunoi cu „de toate”, de la deșeuri din construcții, la resturi dintr-o mașină ori PET-uri și alte feluri de deșeuri.
„Mai nou, comuna vecină Timișoarei cu care ar fi trebuit să se facă o «alianță», Girocul, a devenit groapă de gunoaie a unor indivizi care fac profit din activitățile de debarasare deșeuri, pe care le găsim pe site-urile dedicate de anunțuri. Această activitate ar trebui reglementată cumva! Nu e permis oricui să ia gunoiul contra unor beneficii și să-l arunce pe câmp doar pentru a face profit! Sunt de asemenea o mulțime de ateliere ilegale în această zonă care repara mașini și aruncă toate deșeurile pe câmp. Comercianții de haine vechi sunt o altă categorie care au reușit să schimbe aspectul întregii zone!”, ne scrie cititorul.
Cititorul ne-a trimis fotografii cu terenuri întregi care odinioară erau o atracție pentru cei dornici să petreacă câteva ore în aer liber, dar care au devenit un „imens deponeu insalubru”, iar, conform acestuia „aceste lucruri se întâmplă la limita de demarcație între Timișoara și Giroc și avansează vertiginos spre centrul comunei”.
„E frustrant să sărbătorești Ziua Pământului cu trâmbițe, în centrul orașului, și la marginea acestuia Pământul să urle acoperit de gunoaie datorită incompetenței și nepăsării autorităților care aleargă doar după voturi și aplauze. Din păcate civilizația , cultura și bunul simt au ajuns să fie declarate pe cale de dispariție pe plaiurile mioritice. Când vom vedea Poliția și Mediul la treabă, aplicând sancțiuni, făcând controale la cei responsabili de acest dezastru? E așa de greu să montezi camere de supraveghere pentru a controla activitatea acestor nemernici care distrug mediul? Sperăm că cei responsabili să se trezească odată și să-și facă datoria!”, ne scrie cititorul nostru.
Reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș au transmis că au înregistrat sesizarea și vor face verificări.
„Vom face verificări în perioada imediat următoare și vom lua măsurile care se impun, conform legii, care se referă inclusiv la salubrizarea zonei”, a spus Alina Călușeru, comisar-șef al Gărzii de Mediu Timiș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!