Practic, PNL plus UDMR, dacă ar colabora la nivelul Consiliului Local Timișoara, ar avea 50 la sută plus 1 din voturi. O majoritate nu neapărat confortabilă, ținând cont că unele proiecte se trec cu două treimi, cu precădere cele de patrimoniu. Reprezentanții UDMR spun că PNL probabil va discuta și cu alte partide pentru o majoritate confortabilă, dar confirmă că se află în discuții cu liberalii, care, cel mai probabil, vor duce la o majoritate simplă.
„O delegație a UDMR a avut o întâlnire cu domnul actual primar, copreședintele PNL Timiș Nicolae Robu, unde am vorbit de o colaborare în consiliul local. Cum vom colabora cu domnul primar vom vedea. Mai mult ca sigur că vom avea o a doua întâlnire pe parcursul zilei de joi. Domnul primar va avea nevoie de un ajutor, fiindcă are 12 consilieri din 27, asta înseamnă jumătate minus 1, și ca să conducă acest oraș în condiții cât de cât liniștite are nevoie de jumătate plus unu voturi în consiliu. Sunt o sumedenie de hotărâri care se iau cu două treimi și va fi nevoie de o majoritate mai largă”, spune Halasz Ferenc, președintele UDMR Timiș. Reprezentanții UDMR spun că nu au avut discuții și cu PSD.
Sub umbrela UDMR, la Consiliul Local Timișoara au candidat mai multe etnii. Prin urmare, primul mandat de patru ani în Consiliul Local Timișoara este al UDMR. Al doilea mandat în CLT va avea la „cârmă”, în primul an, un reprezentant al Uniunii Bulgare, în al doilea an un reprezentant al Uniunii Sârbilor, iar al treilea și al patrulea an revine unui consilier UDMR.
Articole pe aceeași temă:
Noul Consiliu Local Timisoara, in urma rezultatelor oficiale
Citiți principiile noastre de moderare aici!