Claudiu Sorin Șușanu, noul comisar șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș, a spus că a închis, împreună cu colegii săi, șapte restaurante unde s-au constatat nereguli. Cele șapte restaurante din Timișoara au fost și sancționate cu amenzi în valoare de aproximativ 50.000 de lei. Cinci dintre aceste restaurante și-au remediat problemele și au fost redeschise, iar reprezentanții celorlalte două lucrează la remedierea problemelor constatate de inspectori pentru a porni din nou activitatea.
„Șapte agenți economici, care desfășoară acte de comerț în domeniul alimentației publice, au fost sancționați cu măsura de suspendare a activității pentru că, din punctul nostru de vedere, puneau în pericol securitatea și siguranța consumatorilor. Atât timp cât mă voi ocupa de această zonă, tot ce pune în pericol sănătatea consumatorilor nu va fi tolerat. Inclusiv în locații care se află în punctul zero al Timișoara au fost descoperite nereguli grave”, a spus Claudiu Sorin Șușanu.
Inspectorii CJPC au descoperit, în timpul controalelor, produse din carne și ouă expirate, unele chiar de peste un an, pește crud lăsat de peste trei ore la temperaturi de peste 25 de grade Celsius, produse alimentare depozitate în găleți de vopsea și alte nereguli. Au fost descoperite și produse care nu aveau elemente de identificare și produse care au fost preparate, probabil, și servite și ulterior congelate pentru a fi servite din nou.
Citiți principiile noastre de moderare aici!