Perspectiva unei diplome obţinute în străinătate, dublată de un loc de muncă de calitate la finalizarea studiilor, a atras ca un magnet tinerii viitori absolvenţi de liceu sau studenţi în cadrul universităţilor timişorene. Cu toţii s-au dovedit extrem de interesaţi de ofertele lansate de mai multe universităţi europene. În acest an cele mai bine reprezentate par să fi fost cele germane, dar şi cele din Anglia.
Fiecare tânăr interesat de eveniment s-a înscris pe site-ul evenimentului şi la intrarea în sală a primit un sticker cu un număr, făcând identificarea persoanei mult mai facilă.
“E un sistem interesant, doar că s-a creat la un moment dat ceva înghesuială la intrare. Am studiat ofertele celor de la standuri, cele ale universităţilor englezeşti îmi part mai accesibile, aceasta şi pentru că limba vorbită la cursuri este engleza. Mai mulţi o cunosc, problema e că şi taxele sunt ceva mai mari. Soluţia este să-ţi găseşti un loc de muncă, iar din venitul obţinut să plăteşti taxele şi să te întreţii. Vom vedea ce va fi după 2014, acum cu toată nebunia asta legată de Anglia şi de deschiderea pieţei muncii… Curentul împotriva muncitorilor români pare să ne afecteze”, ne-a declarat Iulian, un licean lugojean venit să caute oportunităţi pentru viitor.
Interesul pentru eveniment a fost ridicat. Pentru elevii din alte localităţi au fost organizate chiar deplasări cu autocarul, special ca tinerii să ajungă la RIUF.
“Urmărim în principal calitatea, studenţii români care s-au înscris la noi până acum au fost buni, nivelul lor academic a fost superior. Cu cât avem mai multe solicitări, avem de unde să alegem”, ne-a declarat reprezentanta uneia dintre univeristăţile britanice.
Surprinzător, interesul pentru facultăţile din străinătate a fost dublat de cel pentru universităţile timişorene prezente cu standuri la expoziţie. Numărul celor care au solicitat ofertele Universităţii de Vest, ale Univeristăţii de Medicină şi Farmacie sau cele ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului a fost destul de mare. Alternativa autohtonă pare în continuare atractivă pentru tinerii dornici să obţină o diplomă.
Universitatea de Vest a organizat chiar şi o zi a porţilor deschise. Cei interesaţi să afle ce le poate oferi instituţia de învăţământ au avut la dispoziţie două microbuze cu care a fost asigurat transportul de la Centrul de Afaceri la Universitatea de Vest şi înapoi. La primele ore ale târgului, la acţiune a fost prezent inclusiv Marilen Pirtea, rectorul UVT. El a oferit solicitanţilor informaţii legate de programele de studiu disponibile în cadrul instituţiei pe care o conduce.
Ca un fapt inedit, în cadrul evenimentului a fost organizat un stand al unui producător de băuturi energizante, iar aici erau disponibile mai multe monitoare cu jocuri electronice. Interesul a fost ridicat!
La Timisoara vor fi prezentate cele mai interesante oferte universitare din Europa
Citiți principiile noastre de moderare aici!