Începe construcția primei școli ridicată după Revoluția din Decembrie 1989 la Timișoara, de marți. Mai întâi, pe șantier vor apărea specialiștii în arheologie, care vor face timp de câteva luni descărcarea arheologică. Dacă totul merge bine, de anul viitor încep efectiv lucrările la Campusul Lenau.
„După mai bine de 30 de ani se pornește o primă construcție de campus școlar în Timișoara. Am făcut de când sunt primar, în cei 7 ani, extinderi de clădiri școlare, mansardări și am construit corpuri noi, dar o construcție de la zero a unui campus încă nu s-a făcut în acești 30 de ani de la revoluție. Ultima școală construită este Șc. Gen. 30 din Soarelui, începută și dusă până aproape de final. Amplasamentul este unul bun, foarte aproape și de clădirea principală veche a Liceului Lenau și aproape de ceea ce eu am numit Noua Timișoară. În jur mai sunt clădiri care aparțin unei alte instituții de învățământ. Una peste alta, cred că avem motive să fim fericiți”, a spus Robu.
Edilul-șef a chemat și preoți care au sfințit locul, iar piatra de temelie a însemnat, de fapt, aruncarea unui termos cu hârtii într-o groapă. Înainte de a pune piatra de temelie a construcției, edilul-șef a citit o poezie de Nikolaus Lenau.
„Aici se va construi un ansamblu de corpuri care totalizează 4.505 mp. Suprafața construită desfășurată va fi de 11.850 mp, corpurile vor avea înălțime variabilă, cu demisol, parter, trei etaje și doar parțial etajul al patrulea. Școala va conține 48 de săli de clasă, laboratoare de informatică, fizică, chimie, biologie, sală de gimnastică de 300 mp, bibliotecă convențională în limba germană și bibliotecă digitală. În școala gimnazială vor învăța peste 1.200 de elevi în clasele I-VIII, la educația cărora vor contribui peste 60 de cadre didactice. Este prevăzută cu cabinet medical și toate celelalte spații administrative”, a mai explicat Robu.
Proiectul presupune și păstrarea celor doi copaci bătrâni de pe terenul din spatele Facultății de Arte. Va fi greu, spune constructorul, dar se va încerca păstrarea lor.
Campusul va trebui finalizat în doi ani, respectiv până în septembrie 2021, spune Robu, însă este greu de crezut că va fi gata până în 2022, potrivit constructorului. În valoarea lucrărilor intră și dotările.
În Campusul Lenau vor învăța elevii de la școala gimnazială a Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, de la clasa pregătitoare până în cls. a VIII-a inclusiv.
***
Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat în luna iulie contractul pentru construirea corpului 2 al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau pentru Școala Gimnazială Nikolaus Lenau, care va fi ridicat pe str. Popa Șapcă nr. 5. Licitația municipalității a fost câștigată de o asociere de firme, toate din Timișoara: Constructim – lider, Dinu Instal, Ila Vorhaben și Alex-Dia Construct.
Valoarea contractului este uriașă, se ridică la aproape 60 de milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 12,5 milioane de euro, iar valabilitatea acestuia este de 24 de luni. Practic, în doi ar trebui să fie gata șantierul de pe str. Popa Șapcă.
Primăria a lansat în februarie licitația pentru construirea campusului școlar Lenau, la patru ani de la finalizarea proiectului tehnic. Lucrările erau estimate la 13 milioane de euro, sumă care urma să fie luată din bugetul local, și se pare că în urma licitației nu a scăzut cu mult valoarea contractului.
Cele patru firme vor trebui să realizeze absolut tot: structura de rezistență, alimentarea cu energie electrică, alimentarea cu fibră optică, racordarea la rețeaua de canalizare, alimentarea cu gaze naturale, racordurile rutiere, instalațiile electrice, instalațiile sanitare și PSI, dar și alte lucrări de acest tip. Vorbim în total despre patru corpuri de clădire.
Despre proiectul prezentat încă din 2014, reprezentanții primăriei spuneau că noul campus Oituz va fi amenajat pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați. Inițial era vorba despre două corpuri noi, dar numărul lor a crescut la patru și, totodată, a crescut și valoarea investiției, estimată în 2015 la peste 65 de milioane de lei.
Se propun patru noi clădiri – Corpul A (D+P+3E+4E retras), Corpul B (D+P+3E), Corpul C (P+3E) și Corpul D (D+P. înalt), o suprafață construită desfășurată de 11.931,10 mp. Practic, aproape că a fost dublată capacitatea, ajungându-se la 50 de săli de clasă și alte spații complementare.
Primăria Timișoara are drept de superficie pe un teren de 4.505 mp, proprietate a Universității de Vest, în campusul din zona Oituz.
Articole pe aceeași temă:
Constructim face noul campus școlar Lenau din zona Oituz. Contract de 12 milioane de euro
Trimite articolul
XEU am vazut 2024 scris pe panou. Spot LA treaba.
Prima piatra de cand e primar…..dupa 7 ANI…
Probabil intra in cartea recordurilor 🙂
Cel mai penibil primar.
Sa aiba copiii de bogati conditii maica…ca e greu si pentru fizicul lor!
lae a inceput sa il imite pe vadim.poarta ochelari si vorbeste cum îi vine pe limbă…
de inceput incepe, dar sa vedem cand se si termina acest asa zis campus…
O aruncat un bolovan într-o gropita, asta spune el piatra de temelie. Piatra de temelie o pui când începe săpatul la la fundație. Vai de tine Robule!
Cum de nu si-a suflecat pantalonii cracanatul sef al orasului? E gestul care il defineste la adevarata lui valoare
ganditi-va ca in 2024, daca acest exemplar nu va mai fi primar, va iesi dintr-o gaura ca sa se laude ce multe a facut el pt acest oras,tara, continent, planeta, galaxie, univers…
Cum ramane cu corpul de cladire de la scoala Take Ionescu ?
dar Spitalul de Copii cand e gata ? De ce incepem aiurea santiere si le lasam in aer ? Ca si celebra sala 50 50 cu Poli undeva langa Baza 2 ? Ce e cu haosul asta ?
Frăția securiștilor acoperiți, avizi de imagine publica poleită. Ăștia ne conduc….
Ce se intampla cu locatia de pe Gh.Lazar,cladirea care a apartinut liceului I.Mincu, ?
cam tarziu, acum, la spartul targului.
Au mai ramas 9 luni.
De te-as vedea in groapa de temelie…
Daca le-au trebuit 6 ani doar ca sa demareze lucrarea, ma indoiesc ca ea se va termina in 2 ani , deja si scrie de indoielile constructorului in aceasta privinta, Cand vom ajunge sa construim si noi si sa respectam termenele contractuale, probabil ca niciodata in aceasta viata.In rest suntem tari la inaugurari fastuoase, cu tot tacamul, cu nelipsitele soboare de preoti si alte circarii de irosit timpul si de prostit prostii.
Gunoiule stati la umbra. Treci in soare cu amicii tai!
ce ai pus in termos, robulache? cromozomul in plus?
Vrem sa fie public contractul, cu termene si penalitati de ambele parti.
Altfel va fi aceeasi lalaiala si sifonare de bani din bugetul local-de asta data.
Oare nu au inaugurat ” fabrica de popi”din cazarma de vreo 12ani reabilitata? Oare nu era potrivit ca ruinele Institutului de Cercetari Avansate de Mediu aflat in paragina de 15 ani sa fie transfomat in centru scolar ?Scoala Gen!6 duce mare lipsa de spatiu.Chiar s-a ajuns sa plateasca comunitatea chirie pentru locatia scolii clasele 1-4 la Episcopia Catolica ? Nu sunt oare copiii enoriasilor,episcop Bosckei? Deschideti in locul scolii un bordel cu maicute ? Chiar nu aveti pic de rusine?
Îmi exprim speranta ca in urmatorii ani si scolile cu predare in limba romana sa aibe fiecare un campus cel putin la fel de mare si modern ca si acesta
Esti un mare jeg robule !
Ce-au cautat Dumbledore si colegii lui la punerea termosului de temelie?