Încă din start, Robu a afirmat că se aștepta la un rezultat slab al PNL în aceste alegeri, însă nu își imagina amploarea dezastrului.
„Sunt liderul filialei, dar nu am putut transfera pentru că a fost o greșeală fundamentală de abordare a acestei campanii in cadrul PNL de la nivel național. Din start am apucat-o pe un drum greșit. Din păcate, s-a confirmat ceea ce eu m-am așteptat să se întâmple, dar recunosc că dimensiunile eșecului nu le-am putut anticipa. Dar eram convins că suntem pe un drum greșit, eram convins că un partid nu așa procedează”, a declarat încă de la începutul emisiunii Nicolae Robu.
În continuare, el a afirmat că deciziile importante ale PNL nu erau luate în cadrul Biroului Politic Național, unde Robu este vicepreședinte, ci în culise și erau dictate de oameni aflați în anturajul președinților de filială ai PNL.
„Partidul nu a mai funcționat așa cum trebuie să funcționeze un partid care se respectă. Cu dezbateri într-un for funcțional, cu decizii luate prin brainstorming, prin contribuție adevărată a liderilor săi. Eu sunt vicepreședinte la nivel național. Anul acesta nici nu m-am mai dus la ședințe la nivel național decât foarte rar, pentru că am simțit că acolo am un rol de figurant. Ne strângem 100 și nu știu câți eu oameni în fața unor fapte deja împlinite. Mă refer la lucruri importante. Și nu mai aveai ce face, nu mai puteai da înapoi, erau și vehiculate în spațiul public acele idei, nu trebuia decât să le girăm din punct de vedere formal. Asta s-a întâmplat de multă vreme în PNL pentru că oameni care nu au făcut performanță au ajuns, nu știu pe ce căi, să fie mereu aciuați ba pe lângă președintele X, ba pe lângă președintele Y. (…) Nici într-un caz deciziile politice majore nu au fost luate în Biroul Politic Național, în urma unor dezbateri”, a mai spus Robu.
El nu s-a sfiit nici să atace desemnarea lui Dacian Cioloș drept premier din partea PNL, susținând că acesta nu avea o popularitate așa de mare încât să tragă scorul partidului în sus. Mai mult, liderul PNL Timiș crede că partidul trebuia să procedeze exact ca PSD și să nu nominalizeze niciun premier.
„Un partid care se respectă, dacă nu are în interior un candidat la funcția de premier, trebuie să procedeze ca și cum nu ar avea unul desemnat. Trebuie să procedeze cum a procedat PSD-ul. Cine ne-a pus pe noi să anunțăm un prim ministru? Am fost în postura să punem primul ministru? Ne-a cerut cineva? Nu am nimic cu domnul prim ministru Dacian Cioloș, este o persoană respectabilă, un om onest, un om care s-a străduit și a și reușit să facă multe lucruri bune. Numai că nu a fost membru PNL, a apărut candidat propus de două partide, nici nu stă în sondaje foarte bine încât să poată transfera… Uite, eu aici local am stat și stau și sper să rămân în continuare foarte bine, dar nu am putut transfera”, a explicat Robu.
De altfel, primarul Timișoarei este nemulțumit și de faptul că PNL Timiș a avut un candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, în alegerile din vara acestui an, susținând că nici atunci liberalii nu trebuiau să îl nominalizeze pe Alin Popoviciu.
„Cine ne-a pus să desemnăm la alegerile locale președinți la Consiliul Județean?! Legea nu îți cere asta! Noi am defilat cu candidați de președinți peste tot. Asta poți să o faci acolo unde ai personalități care au un scor cu cel puțin 30 la sută mai mare decât scorul partidului. Altfel e o prostie să vii cu candidați care au un scor sub scorul politic al partidului”, a explicat Robu.
Vă reamintim că, deși Robu susține că se bucură de o popularitate de 78 la sută în Timișoara, pentru prima dată în ultimii 27 de ani PSD a reușit să câștige alegerile în orașul de pe Bega. Astfel, PSD a obținut un scor de 28,26 la sută la Camera Deputaților, în timp ce PNL a obținut un scor de 25,42%. La Senat, PSD a obținut 29%, în timp ce PNL a obținut 26%.
Vezi declarațiile complete ale președintelui PNL Timiș.
Sursa: DIGI24
Citiți principiile noastre de moderare aici!