Sulfatim se ocupă de finalizarea noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, fiind una dintre susținătoarele firmei Prompt, care s-a angajat să ducă proiectul la bun sfârșit. Între timp, Prompt a intrat în insolvență, așa că nu și-a mai putut onora contractul, iar reprezentanții societății Sulfatim au fost de acord să preia șantierul.
Tion.ro a scris în nenumărate rânduri despre problemele de pe șantierul Spitalului de Copii. Au ieșit la iveală și greșeli în proiect, iar pe parcurs s-a descoperit că este nevoie de lucrări care nu erau prevăzute în documente.
„De astăzi (n.r. marți) s-au reluat lucrările la Spitalul de Copii. Am semnat ieri (n.r. luni) actul adițional la contractul inițial, între Primăria Timișoara și firma Sulfatim. Din această postură de terț susținător, firma Sulfatim s-a angajat în mod ferm să ducă lucrurile la bun sfârșit. Valoarea inițială a fost de 48,7 milioane de lei. S-au efectuat lucrări până în prezent de 11,3 milioane de lei, deci au mai rămas de executat lucrări în valoare de 37,4 milioane de lei. Asta înseamnă că ne-au mai rămas lucrări în proporție de 76. Evident, nu funcționează scara liniară aici, în corespondența dintre stadiul valoric și stadiul fizic al lucrărilor, dar orientativ ne putem face o imagine”, a explicat primarul Timișoarei.
Corpul B al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, care ar urma să găzduiască șapte secții ale spitalului, are prevăzuți 25 de milioane de lei din bugetul Timișoarei pe anul 2016. Clădirea este amplasată în Piața Regina Maria și ar urma să aibă demisol, parter și șase etaje, licitația pentru execuție fiind câștigată de firma Prompt, la valoarea de 39,3 milioane de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă 10,5 milioane de euro, cu tot cu TVA.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat în luna mai a anului 2014, șantierul efectiv fiind deschis în vara aceluiași an. Potrivit declarațiilor date de autoritățile locale la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, șantierul ar fi trebuit închis în…. 11 mai 2016.
„Nu se mai poate respecta graficul inițial, având în vedere că de atâta amar de vreme nu s-a mai făcut nimic. Nu a fost nevoie să mai ajungem în instanță pe acest subiect. Firma Prompt m-a dezamăgit total cu atitudinea pe care a avut-o de la un anumit moment. Firma Sulfatim își face organizarea de șantier, își aduce utilajele și sper să se țină de cuvânt, să lucreze serios și dacă se poate să mai recuperăm din întârziere. Noi mizăm pe faptul că o să primim bani și de la guvern”, a mai spus Robu.
Rămâne de văzut dacă muncitorii Sulfatim se vor apuca de treabă exact în preajma sărbătorilor de iarnă sau vor aștepta până anul viitor să redeschidă șantierul.
Societatea care se ocupă mai departe de lucrări, Sulfatim, a fost înființată în 1997 și, conform Registrul Comerțului, are ca domeniu de activitate principal „lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat”. Pe unele site-uri mai apare și ca „societate comercială cu răspundere limitată”, care desfășoară „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.
Articole pe aceeași temă:
Reincep lucrarile pe santierul Spitalului de Copii. Robu: Sa le fie rusine celor de la Prompt!
Citiți principiile noastre de moderare aici!