„Sunt opt sunt săli cu dimensiuni standardizate, 20/40 metri și sunt prevăzute și cu tribune. Alte 27 sunt săli cu dimensiuni standardizate, dar fără tribune, 24 sunt săli cu dimensiuni nestandardizate, 10 sunt pentru școlile speciale, iar cele mai multe, 92, sunt săli de sport improvizate. În Timișoara săli de sport improvizate sunt la Școala Generală nr 15, Școala Generală nr 19 și Școala Generală nr 26”, ne-a spus inspectorul școlar adjunct în Timiș, Aurelian Sima.
Printre localitățile unde regăsim școli fără săli de sport se numără Birda, Ghizela, Foeni, Clopodia, Cenei, Carani, Balinț. Inspectorii școlari spun că profesorii de sport vor trebui să adapteze orele la spațiul disponibil din școli, pentru că șansele de a se amenaja săli de sport și în aceste școli sunt minime.
„Sunt multe școli unde nici nu vor fi săli de sport, este foarte puțin probabil să se construiască. De obicei la școlile unde sunt în jur de 100 de copii nu se justifică să construiești săli de sport”, a declarat inspectorul școlar adjunct în Timiș, Francisc Halasz.
Citiți principiile noastre de moderare aici!