Primarul Nicolae Robu a fost luat la întrebări cu privire la stadiul lucrărilor din zona Michelangelo – Piaţa Leonardo da Vinci, vineri, de un consilier local. Nistor Geană l-a întrebat pe primar, în şedinţa de consiliu local de vineri, ce se întâmplă cu pasajul subteran, care a fost inundat în urma ultimelor ploi, fiind numai bun de…. circulat cu pluta. Robu i-a explicat „legile fizicii”, afirmând că este normal ca atunci când plouă… să se adune apă într-o groapă. Sau într-un pasaj, în cazul nostru, având în vedere stadiul lucrării la ora actuală.
Edilul i-a asigurat pe consilierii locali că este un proiect serios făcut de specialişti, şi nu un experiment care are loc în premieră în Timişoara, iar lucrarea este în grafic.
Sătul de atâtea critici, mai în glumă mai în serios, Robu i-a provocat pe sceptici să se angajeze… că nu vor folosi pasajul rutier subteran, vreme de 3 luni măcar, după ce va fi dat în folosinţă.
„Am spus în glumă, dar această glumă are substratul ei. Este incorect ca, de când a început această lucrare, care este cea mai grea și cea mai complexă lucrare care s-a făcut în Timișoara, ea să fie mereu criticată, în jurul ei să se creeze tot felul de povești, de legende… Atunci, am venit și am pus că cei care critică mereu această lucrare în mod nedrept și cei care sunt sceptici în privință realizării ei – că și acum sunt unii care spun că nu va fi niciodată subpasaj acolo pentru că s-a și abandonat ideea – să își ia angajamentul că, dacă se finalizează cu succes lucrarea, măcar trei luni de când se dă în folosință, ei nu-l vor folosi”, a explicat edilul-şef al Timişoarei.
Lăsând glumele la o parte, primarul dă asigurări că lucrarea va fi finalizată la termen, adică în această toamnă.
„Cred că a și început scoaterea pământului, joi s-a evacuat apa din tot subpasajul, n-ar trebui să mai fie apă acolo. Ar trebui să se înceapă să se scoată pământul. Mai întâi se scoate pământ, pentru a se face loc conductelor de colectare a apelor pluviale și după ce se montează conductele, care vor fi și ele la o anumită adâncime, se sapa acolo până la 11 metri. Nu e chiar jucărie, sunt conducte de diametru foarte mare. După aceea se face fundația, pe deasupra lor (…) Dacă vremea este bună, aceste operațiuni se pot face și ziua și noaptea. Există și posibilitatea de a se prelungi lucrările cu perioada de iarnă. Noi nu vrem să recurgem la prelungire, facem tot posibilul să finalizam lucrarea până la 29 septembrie, însă nu ar fi o încălcare a regulilor de finanțare dacă s-ar recurge la o prelungire pe perioada cât au fost întrerupte lucrările în iarnă ”, a concluzionat Robu. Cert este ca apa va trebui evacuată în continuare, pentru că au reînceput ploile…
Lucrările de amenajare a Complexului Rutier Michelangelo sunt realizate printr-un proiect pe fonduri europene.
De execuţie se ocupă CCCF Drumuri şi Poduri, împreună cu societăţile Drumuri Municipale, Instgat şi Cons Electrificarea Instal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!