Parlamentarul PSD Sorin Grindeanu a interpelat-o pe Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, cu privire la ce s-a întâmplat la Timişoara în partida din semifinală, în ceea ce a numit el ca fiind „sâmbăta neagră a rugby-ului românesc”.
„Timișoara, orașul premierelor și al recordurilor, a înregistrat săptămâna trecută cel mai trist și mai de coșmar episod sportiv din istoria ultimilor zeci de ani: sâmbăta neagră a rugby-ului românesc! Partida dintre RCM Timișoara și Farul Constanța – semifinala Superligii de Rugby – a devenit o pată de neșters pe obrazul celor care gestionează sportul românesc, reprezentanți ai federației de specialitate și arbitrii, deopotrivă. RCM Timișoara și-a construit un nume în rugby-ul românesc – 3 titluri naționale, din care 2 consecutive (2012 si 2013), palmares de excepție finanțat cu resurse private și cu implicarea și aportul autorităților locale”, aminteşte Grindeanu în interpelarea sa.
Deputatul crede că se ridică multe semne de întrebare după cele întâmplate şi cere intervenţia ministrului.
„La ora meciului, oficialii Superligii au constatat că șase jucători timișoreni nu aveau în carnete foile cu vizele medicale – Eugen Căpățână, Jack Umaga, Paula Kinikinilau, Valentin Calafeteanu, Cătălin Fercu și Fonovai Tangimana. Surprinzător, aceiași jucători – coloana vertebrală a echipei timișorene – erau absolut în regula în urmă cu două săptămâni la meciul cu CSM București, când aceiași oficiali au constatat că există vize perfect valabile. Iar oamenii de sport știu că aceste vize sunt valabile 6 luni – în cazul jucătorilor timișoreni, până în decembrie 2014. Lipsa foilor din carnetele medicale, refuzul oficialilor de a accepta vizele medicale care puteau fi acordate pe loc de reprezentantul Policlinicii Sportive nasc semne de întrebare firești. Corupție, rea-voință, neglijență ? (…) Doamnă ministru, reprezentați cea mai importantă instituție pe linie sportivă și consider că este necesar să interveniți, să concluzionați și să luați măsuri în acest caz”, a solicitat Sorin Grindeanu prin interpelarea sa, datată… în trecut – se face referire la o şedinţă a Camerei Deputaţilor din „octombrie 2013” – şi cu mai multe greşeli de scriere, fiind greşit chiar şi prenumele ministrului căruia i se adresează: „Gabriala”. E adevărat însă, reacţia şi mesajul contează…
Interpelarea alesului se încheie cu… „Solit răspuns în scris”, aşa că rămâne de văzut dacă ministrul va dispune vreo măsură în cazul de la Timişoara.
Alte articole pe aceeași temă:
RCM pierde semifinala campionatului dupa ce sase titulari au avut carnetele de joc rupte
Citiți principiile noastre de moderare aici!