La mai bine de un an de când au fost achiziţionate şi au ajuns la Timişoara, autorităţile locale au anunţat că minibuzele electrice cumpărate pentru a plimba turiştii pot circula în sfârşit pe drumurile publice. Cu numere de înregistrare de la primărie până la urmă, la fel ca şi mopedurile, căruţele şi diverse utilaje. Aceasta a fost soluţia găsită pentru a le putea pune în circulaţie pe drumurile din oraş.
Reprezentanţii municipalităţii au constatat, după ce au făcut achiziţia de 30.000 de euro, că nu pot înmatricula respectivele maşinuţe. Aşa că până acum minibuzele au stat garate, fiind scoase în oraş doar de câteva ori, în general pentru a plimba delegaţii străine sau pentru diferite evenimente, cum a fost Oktoberfest.
Autorităţile locale au anunţat recent că pot fi folosite, iar reprezentanţii RATT spun că vor circula începând de sâmbătă, când la Timişoara va fi sărbătorită Ziua Serviciilor Publice. În ce regim vor circula vehiculele?
„Minibuzele vor circula în fiecare zi începând de sâmbătă, în intervalul orar 10.00-15.00, atâta timp cât vremea o va permite. Doritorii vor putea călători cu minibuzele pe baza legitimaţiei de o zi, care costă 10 lei. Cei care doresc pot face şi mai multe curse pe parcursul unei zile cu această legitimație. Vor circula la un interval de o oră şi jumătate. Avem un traseu stabilit, traseul are 6 kilometri, cu plecare de la Catedrala Mitropolitană. Dacă sunt grupuri interesate de alte trasee se pot face solicitări şi se pot obţine informaţii la numărul de telefon 0356-803.715”, ne-au transmis reprezentanţii RATT.
După lungi discuţii legate de ce obiective ar trebui să vadă vizitatorii Timişoarei a fost stabilit şi un traseu prin zona centrală a oraşului.
Ruta prezentată de RATT este: Catedrala Mitropolitană – Podul Mitropolit Andrei Şaguna – Bd. Vasile Pârvan – Pasajul Michelangelo – Bd. Corneliu Coposu – Pestalozzi – retur Piaţa Leonardo da Vinci – Bd. Michelangelo – Bastionul Theresia – Punctele Cardinale – Hotel Continental – Bd. I.C. Brătianu – Bd. 20 Decembrie – Bd. C.D. Loga – Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” – Catedrala Mitropolitană.
Minibuzele au 14 locuri fiecare, sunt electrice şi produse în China, dar au fost cumpărate din Ungaria.
Citiți principiile noastre de moderare aici!