În Timișoara, marii arși sunt tratați la Casa Austria. Când vine un astfel de caz, un salon de trei-patru paturi este eliberat și pacientul este dus acolo. Acest lucru se întâmplă deoarece, potrivit normativelor, pacientul trebuie să stea singur în încăpere.
Tot la Casa Austria s-a realizat, cu fonduri de la Consiliul Județean Timiș, acest centru pentru marii arși, care are trei saloane speciale destinate acestor cazuri și o sală de operații. Consiliul Județean Timiș va mai realiza alte două saloane destinate marilor arși (într-un final secția va avea cinci astfel de saloane), însă nu a sosit toată aparatura de la Ministerul Sănătății pentru dotarea a măcar trei saloane din cinci și a blocului operator, pentru ca secția să funcționeze la această capacitate.
„Noi am trimis toate documentele care ni s-au solicitat. Am înțeles că în decembrie a fost licitația. Noi dorim ca aceste saloane să fie complet dotate, toată aparatura adusă, astfel încât să nu avem niciun fel de probleme după aceea, nu vrem să facem niciun fel de compromisuri. Este vorba despre o sută de repere (echipamente medicale), compoziții, au venit o parte din ele”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara, doctorul Marius Craina.
Lucrările la Clinica de Mari Arși au fost finalizate în luna decembrie a anului 2016, într-o primă fază fiind terminate trei saloane din cinci, câte vor fi în total. S-au investit aproape 900.000 de euro, bani de la Consiliul Județean Timiș. Tot administrația județeană a alocat peste două milioane de lei pentru cele două saloane care urmează să se realizeze acolo. Lipsește doar aparatura pentru a funcționa…
Citiți principiile noastre de moderare aici!